Tuinposters geven altijd wat extra’s aan je tuin

Wil je je stadstuin net dat tikkeltje extra geven? Of misschien ben je al wel langer op zoek naar een eyecatcher voor op de muur van je poolhouse? Wat de reden ook is, met een tuinposter geef je je tuin wat extra’s. Bovendien zijn de mogelijkheden qua opdruk bij een tuinposter zo uitgebreid, dat je ongetwijfeld net die tuinposter vindt die in jouw tuin past. 

Tuinposters zijn al jaren heel populair 

Tuinposters zijn niet nieuw, ze zijn al jaren heel populair. Waar tuinposters in het verleden vaak in wat kleinere tuinen werden gebruikt om blinde of lelijke muren te camoufleren, worden ze nu ook in grotere tuinen ingezet om een bepaalde sfeer te creëren. 

Zo schep je met een tuinposter in een handomdraai bijvoorbeeld een zen-sfeertje rond je zwembad of whirlpool. Het mooie is dat er zoveel keuze is in foto’s dat je altijd wel de perfecte afbeelding vindt. Toch niet de foto gevonden die je op je tuinposter wil? Vaak kun je ook je eigen foto’s op je tuinposter laten drukken. Heel wat fabrikanten bieden dit aan. 

Exact het formaat tuinposter dat je wil 

Er zijn heel wat standaardformaten tuinposters verkrijgbaar, van mini tot maxi, maar je kunt je tuinposter ook tot op de centimeter nauwkeurig laten maken. Dit kan belangrijk zijn om net heel de muur te bedekken, zonder ruimte die het geheel slordig maakt. De grootste tuinposters zijn maar liefst 10 meter breed en 4 meter hoog. En ja, de afbeeldingen zijn nog steeds vlijmscherp.

Makkelijk te monteren 

Kleven, met ogen, een frame, … De montagemogelijkheden van een tuinposter zijn uitgebreid. Hoe complexer het systeem, hoe duurder de investering in je tuinposter, maar je hebt wel de vrijheid. Zo kun je in elke situatie dus makkelijk een tuinposter plaatsen. Van kleven op een blinde muur tot het monteren van een eyecatcher in een bamboe frame: je zegt het maar

Laat je inspireren en ga voor een tuinposter

Geef de zoekterm tuinposter maar eens in op Google of struin eens even over Instagram of Pinterest. Al snel bots je op honderden afbeeldingen van tuinposters in alle mogelijke vormen en maten. Bepaal je stijl, dokter uit wat je mooi vindt en geef je tuin net dat tikkeltje extra met een tuinposter op maat

De investering is al bij al gering als je weet dat een tuinposter jaren meegaat. Kwalitatieve tuinposters zijn immers waterdicht, verkleuren niet door zonlicht en scheuren niet. In principe geniet je dus jarenlang van je tuinposter, al zijn er ook mensen die geregeld voor een nieuwe tuinposter gaan om zo telkens een nieuwe sfeer te creëren. 

Lees ook deze artikelen