Toe aan een nieuwe auto? De Volkswagen Golf is de ideale kandidaat

In Nederland is hij al jarenlang de absolute nummer één op gebied van auto-bestsellers. We hebben het natuurlijk over de Volkswagen Golf. Anno 2018 zijn er meer dan 35 miljoen exemplaren van verkocht, wat neerkomt op ruim 2.000 Golfs per dag die gedurende vier decennia de showroom uit reden. Één daarvan, een donkerblauwe Golf MK2, staat in mijn eigen garage. De Duitse allrounder is onder andere op GasPedaal.nl de onbetwiste Koning wanneer gekeken wordt naar het aantal zoekopdrachten.

Sinds de Volkswagen Golf in 1974 werd uitgebracht, is de auto uitgegroeid tot één van de meest iconische en populaire auto’s aller tijden. Na jaren van succes was het toch pas in 2002 dat de Golf met 21.517.415 verkochte exemplaren ‘s werelds best verkochte auto ooit werd. Dat maakte hem de troonopvolger van die andere oh-zo fijne Volkswagen: de Beetle.

Prijs-kwaliteit verhouding

Eéen van de meest aantrekkelijke kenmerken van de VW Golf is altijd de prijs-kwaliteit verhouding geweest. Net als de originele MK1 bieden de nieuwste modellen van de Golf een fantastisch totaalpakket voor je geld. Ondanks zijn relatief lage prijs staat de Golf bekend als één van de meest betrouwbare en robuuste auto’s op de markt. Van veel oudere modellen is aangetoond dat ze ruim 10 jaar meegaan en in perfecte staat blijven. Een prestatie die vrijwel ongehoord is onder hatchbacks uit het middensegment. Praktisch gebruik is altijd een belangrijke factor geweest bij het ontwerp van de Golf, eerdere modellen waren al enorm ruim, ondanks hun kleine frames.

Voor recentere modellen heeft Volkswagen zich gericht op het ruimer maken van de binnenruimte door geleidelijk de carrosserie van de auto groter te maken. Daarnaast zijn moderne functies ingebouwd om de ervaring van de bestuurder te verbeteren. Denk aan een groot multifunctioneel scherm, navigatiesystemen en nog veel meer. Een andere prioriteit: prestaties. Elke volgende versie van de Golf heeft de motorkracht en mogelijkheden aanzienlijk opgevoerd, terwijl het uiterlijk van de vorige edities grotendeels werd behouden: iets wat vooral liefhebbers van de klassieke VW-look het merk in dank afnemen.

Waarom is de Golf zo populair?

Eén van de redenen dat Volkswagen van dit voortdurende succes met de Golf geniet, is hun wereldwijde marketingstrategie. Cijfers uitgebracht door Advertising Age onthullen dat het merk in de afgelopen jaren meer aan reclame heeft besteed dan welke andere autofabrikant dan ook. Dit is een bewijs van de grote inspanningen die VW in de loop der jaren heeft geleverd om hun modellen te laten groeien en ervoor te zorgen dat ze relevant en concurrerend blijven.

Je kunt er eigenlijk niet omheen. De Volkswagen Golf is een fantastische all-rounder die praktisch én betaalbaar is. Of je hem nu zoekt als leaseauto, gezinsauto of als cabrio om de hele zomer met je maten door de zon te cruisen. Wist je dat je via GasPedaal.nl al voor zo’n 500 euro een oud model van de Golf voor je deur hebt staan ?

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *