Wintersport? Met deze tweedehands krachtpatsers tot €5.000 kom je moeiteloos de berg op!

Het winterse weer is in Nederland (gelukkig) alweer enigszins voorbij. Als er toch nog een wintersport op je planning staat, kun je nog flink wat kou verwachten. Jaarlijks reizen er bijna één miljoen Nederlanders af naar Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland om de sneeuw te trotseren op hun ski’s en snowboards. Uiteraard kan je ervoor kiezen met het vliegtuig naar de plek van bestemming te reizen, maar het winterse gevoel krijg je pas écht als je met je eigen wagen de besneeuwde bergen op rijdt. Wij zochten – en vonden – op GasPedaal.nl een aantal mooie occasions die je voor minder dan €5.000- op de kop tikt.

Land Rover Range Rover 4.6

De Land Rover Range Rover (algemeen bekend als een Range Rover) is een full-size SUV van Land Rover en werd in 1970 gelanceerd. De wagen, één van mijn persoonlijke favorieten, presteert geweldig onder de meest erbarmelijke omstandigheden. De 4WD is met zijn typische looks al vanaf kilometers ver te herkennen en beschikt over een 4,6 liter motor met automatische transmissie. Je hebt deze terreinwagen van Land Rover al voor zo’n €4.000. Waan je snel als een absolute koning op de weg!

Bekijk de Land Rover Range Rover 4.6 hier

Mitsubishi Pajero

Vandaag de dag is de Pajero dé SUV van Mitsubishi die bestendig genoeg is om het meest zware terrein te trotseren. De winterse bergen in Oostenrijk zijn een piece of cake voor deze handgeschakelde of automatische krachtpatser die in verschillende motor sterktes als tweedehands-SUV te vinden zijn. De Pajero dankt zijn naam aan de Pampakat, een katachtige uit Zuid-Amerika. Deze occasion heeft zijn roots dus bepaald niet in de koude gebergtes liggen, maar hij is er absoluut klaar voor! De Mitsubishi Pajero is tweedehands al vanaf €1.200 te verkrijgen.

Bekijk de Mitsubishi Pajero hier

Jeep Grand Cherokee

Als je een ruime terreinwagen zoekt, dan is er weinig zó geschikt als de Jeep Grand Cherokee. Deze iconische wagen van Jeep geeft je de mogelijkheid om ook off-road alle soorten wegen te begaan en heeft daarnaast een unieke ‘unibody’-chassis dat de wagen lichter en stijver maakt dan vergelijkbare SUV’s. De Grand Cherokee is niet voor niets de meest succesvolle Jeep. De meeste tweedehands automaat Cherokee’s in de prijsklasse €3.500 tot €5.000 komen uit de periode van 1998 tot 2004.

Bekijk de Jeep Grand Cherokee hier

Kia Sorento 3.5 V6

Wat een auto! De Kia Sorento is tussen de Jeeps en Range Rovers in dit lijstje misschien wat suf, maar met een krachtige motor en flink wat trekkracht is de Sorento zeker geen lachertje. De comfortabele SUV heeft een stoer uiterlijk en met zijn vierwielaandrijving scheur je moeiteloos de besneeuwde bergen op. Je hebt de Kia Sorento 3.5 V6 al voor zo’n €4.000 onder je kont.

Bekijk de Kia Sorento 3.5 V6 hier

Subaru Forester 2.0

In een lijstje met stoere 4WD kan een Subaru in mijn ogen absoluut niet ontbreken. Ik was altijd verliefd op de Colin McRae rally car Subaru Impreza, maar die heeft helaas niet de voordelen die een SUV wel heeft. De SUV Subaru Forester is daarentegen een occasion die alles heeft, hij rijdt moeiteloos de bergen op en heeft grote opbergruimtes. De 4WD heeft een 2.0 liter motor en is verkrijgbaar in zowel handgeschakelde als automatische modellen. De Subaru Forester occasion is al vanaf €1.500 te vinden!

Bekijk de Subaru Forester 2.0 hier

Kortom: laat die vliegtickets maar achterwege, want dit jaar scheur je zelf naar je resort aan de top van de berg! Check deze – en nog veel meer modellen – snel op GasPedaal.nl.Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *