Tips bij het kiezen en kopen van de juiste bokshandschoenen

Met een redactie vol personen die gek zijn van sport, komen dagelijks de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod. Zo hadden we gisteren een discussie wie nou écht de lekkerste voetbalvrouw is, en ging het vanmorgen over het kopen van nieuwe bokshandschoenen. Welke zijn nou goed en waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe bokshandschoenen? Dat hebben we even uitgezocht, en deze tips en heldere uitleg delen we natuurlijk ook graag met onze lezers. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van kickbokshandschoenen of bokshandschoenen. Dit deden we in samenwerking met FightwearStore.nl, een online shop waar je terecht kan voor bokshandschoenen in alle soorten en maten.

“Met goede bokshandschoenen blijf je blessurevrij, train je harder en maak je veel sneller stappen”

Welke handschoen heb ik nodig?

Loop je een winkel in waar ze bokshandschoenen en kickbokshandschoenen verkopen, dan zal het je opvallen dat er enorm veel verschil is. Niet alleen op gebied van prijs, maar ook op gebied van vorm, gewicht, sluiting etc. Allereerst kunnen we een onderscheid maken tussen bokshandschoenen, kickbokshandschoenen en handschoenen bedoeld voor MMA-vechters. Bokshandschoenen hebben vaak een veter of klittebandsluiting en is vaak ronder en zachter dan een kickbokshandschoen. Laatstgenoemde is namelijk wat compacter en platter.

Kies voor het juiste gewicht

Bij het kiezen van een bokshandschoen, spreken we niet over verschillende maten. Je koopt bokshandschoenen namelijk op basis van gewicht. Naarmate het gewicht van de handschoen toeneemt, wordt ook de pasmaat ruimer. Zwaardere handschoenen zijn dus vaak ook groter dan lichtere bokshandschoenen. Het gewicht van een bokshandschoen wordt aangeduid in oz (ounce), waarbij 1 oz gelijk staat aan 28,35 gram. Vervolgens loopt het gewicht op in stappen van 2 oz. Zo heb je dus handschoenen van 6 oz, 8 oz, 10 oz, 12 oz etc. In Nederland wordt over het algemeen getraind met handschoenen met gewichten van 14 en 16 oz, waarbij 14 wordt gebruikt door vrouwen en 16 door mannen.

Daarnaast is het afhankelijk wat jouw doel is voor het sporten. Train je om wat gewicht te verliezen, of ga je fanatiek aan de slag om ook echt wedstrijden te gaan boksen? Hoe zwaarder de bokshandschoenen zijn, hoe eerder je spieren zullen verzuren. Ben je nog niet heel erg fit, dan is het dus verstandig om 14 oz of misschien zelfs 12 oz bokshandschoenen te kopen. Wil je ook echt groeien qua spiermassa en wil je er écht tegenaan gaan, kies dan voor 16 oz bokshandschoenen, waarmee het uithoudingsvermogen van je armen flink wordt vergroot.

Welke kwaliteit bokshandschoenen moet ik kopen?

Goedkoop is duurkoop, hoor je vaak. Bij het kopen van bokshandschoenen doe je er goed aan te kiezen voor echte leren bokshandschoenen, dat is namelijk beter dan kunstleer. Het ademt beter en zorgt ervoor dat het vocht sneller kan verdampen. Kunstlederen bokshandschoenen stinken dan ook sneller dan echt leren handschoenen. Daarnaast is het belangrijk dat de handschoen voorzien is van een goede vulling, omdat je knokkels het tijdens een zware training (of gevecht) het zwaar te verduren krijgen.

Waar koop ik goede bokshandschoenen?

Ben je op zoek naar goede of juist goedkope bokshandschoenen? Zoek niet verder! In de webshop van FightwearStore.nl vind je een groot assortiment bokshandschoenen in allerlei verschillende soorten en maten. Goede bokshandschoenen zijn essentieel voor een goede training of voor boks gevechten. Deze winkel heeft verschillende handschoenen voor zowel training als wedstrijden. Welke keuze maak jij?

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *