Ruimte te kort in de schuur? Zo niet meer!

Als sportief huishouden is het vaak zo dat de schuur steeds voller en voller komt te staan met allemaal fietsen. Zeker als je een gezin hebt met meerdere kinderen en iemand die fietst graag als sport, heb je al zo vijf, zes of zelfs meer fietsen in de schuur staan. Waar laat je die toch allemaal? Het kan nogal krap worden en dat is lastig. Je wil natuurlijk ook geen schade veroorzaken aan de fietsen of eventueel een auto die net als de fietsen in de garage staat. Maar hoe los je dit op?

Een fietsenrek als een snelle oplossing

Een goedkope en simpele oplossing is het gebruiken van een fietsenrek. Hoewel je op deze manier niet echt ruimte bespaart, berg je de fietsen wel netjes op en zorg je er zo voor dat je geen schade kunt veroorzaken aan de fietsen en dat ze altijd een goed plekje hebben. Maar hiervoor is het dus wel van belang dat je deze ruimte hebt en ook kwijt kunt. Zo niet, is dit waarschijnlijk geen goede oplossing voor jou.

Fiets slim opbergen met een ophangrek

Misschien heb je het wel eens ergens gezien: een fiets die aan een soort muurbeugel bevestigd is. Zo’n racefiets ophangsysteem is erg handig om verschillende redenen. Zo is het ideaal als ruimtebesparend middel, en kun je enorm veel ruimte besparen door het ophangen van je fiets. Ook is het fijn dat je fiets op deze manier eigenlijk met niks anders in aanraking komt, waardoor er vrijwel geen kans is op schade aan de fiets. Dat is natuurlijk ideaal! Een fietsbeugel muur kan vrij goedkoop zijn. Ook zijn er natuurlijk duurdere varianten, luxe versies waar je bijvoorbeeld waar dan ook je fiets veilig en diefstal-proof je fiets kunt parkeren of een ophangbeugel met oplaadmogelijkheid, zodat je bijvoorbeeld verlichting gemakkelijk zo op kunt laden.

Huur een garage

Staat jouw schuur of garage vol met allerlei spullen die je niet echt gebruikt, maar nog wel wil bewaren? Dingen als oude kleding, oude spullen van vroeger of extra meubels wil je waarschijnlijk ook niet zomaar wegdoen, maar het neemt wel ruimte in beslag. Kies ervoor om, als je ruimte tekortkomt, deze spullen op te bergen in een garagebox ergens. Deze kun je vaak voor een lage huurprijs huren en zo kun je van alles opslaan zonder dat je hier thuis last van gaat hebben. Thuis heb je dan juist allemaal ruimte over voor andere belangrijkere dingen, zoals je fietsen en bijvoorbeeld gereedschap dingen. Dat is dus zeker ideaal!

Lees ook deze artikelen