Op vakantie met de auto? In 4 stappen is hij zomer-klaar!

Neem je je auto deze zomer mee op vakantie? Zo ja, dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat hij klaar is voor de reis! Vandaag bespreken we vier stappen die je helpen je auto klaar te maken voor de zomervakantie. Volg deze tips en je kunt ontspannen en genieten van je vakantie zonder je zorgen te maken over je auto!

1. Controleer de olie en de bandenspanning

Voor je op een lange reis vertrekt, is het belangrijk dat je auto in goede staat is. Een van de belangrijkste dingen om te controleren is het oliepeil. Als de olie te laag is, kan dat de motor oververhitten, wat tot ernstige schade kan leiden. Het is ook een goed idee om de bandenspanning te controleren. Als de banden te weinig (of juist teveel) spanning hebben, kunnen ze oververhit raken, wat een klapband veroorzaakt. Door een paar minuten de tijd te nemen om de olie en de bandenspanning te controleren, kun je helpen zorgen voor een veilige en plezierige reis.

2. Inspecteer de remmen

Als je een roadtrip plant, is het laatste wat je wilt dat je auto stuk gaat. Daarom is het belangrijk je auto te inspecteren voor je de weg op gaat. Een van de belangrijkste dingen om te controleren zijn je remmen. Het laatste wat je immers wilt is dat je mooie Fiat 500 (dé perfecte road-trip car voor twee personen) de reis niet overleeft. Remblokken kunnen na verloop van tijd slijten, dus is het belangrijk ze regelmatig te controleren. Als ze dun worden, is het tijd om ze te vervangen. Je moet ook het vloeistofpeil in je remreservoir (laten) controleren. Door een paar minuten de tijd te nemen om je remmen te inspecteren, kun je helpen zorgen voor een veilige autorit.

3. Maak het interieur schoon

Het is geen geheim dat het interieur van een auto behoorlijk vuil kan worden. Gemorste drankjes, gevallen voedsel, en modderige schoenen kunnen allemaal een puinhoop achterlaten. En laten we nog maar niet beginnen over de kruimels die uit het niets lijken te verschijnen. Hoewel het een eindeloze strijd lijkt, zijn er een paar dingen die je kunt doen om het interieur van je auto schoon te houden. Ten eerste, zorg ervoor dat je altijd een vuilniszak bij de hand hebt. Daarmee kun je afval opvangen voordat het de kans krijgt zich op te hopen. Ten tweede, stofzuig regelmatig, met speciale aandacht voor plekken als de vloermatten en de stoelen. Tenslotte, wees niet bang om je auto af en toe een goede dieptereiniging te geven. Met een beetje moeite kun je het interieur van je auto er zo goed als nieuw uit laten zien.

4. Zorg voor voldoende ruimte voor je bagage

Voor je op je volgende avontuur de open weg op gaat, moet je zeker even nadenken over de opbergmogelijkheden van je auto. Er is immers niets erger dan urenlang opeengepakt in de auto te zitten met al je spullen opgestapeld. Als je het geluk hebt dat je een ruime SUV of bestelwagen hebt, dan zal het je waarschijnlijk niet al te veel moeite kosten om alles erin te passen. Maar voor degenen onder ons die in kleinere auto’s rijden, is het belangrijk om wat strategischer te zijn over hoe we inpakken. Een dakdrager is bijvoorbeeld een prima manier om extra ruimte te maken zonder dat je beenruimte hoeft op te offeren. Zorg er wel voor dat je hem goed vastmaakt, zodat het er niet vanaf vliegt op de snelweg!

Lees ook deze artikelen