De beste momenten om voetbalkleding aan te schaffen

Ben je van plan om voetbalkleding aan te schaffen? Dan zijn er verschillende momenten waarop je dit kan doen. Waar moet je rekening mee houden, en kan het kiezen van het juiste moment ook nog iets schelen op het gebied van de prijs?

Wanneer koop je je voetbalkleding?

Er zijn verschillende soorten kleding die met voetbal te maken hebben. Allereerst is er de kleding die je nodig hebt als je zelf voor een bepaalde club speelt. Deze heeft meestal een erg constante prijs, en dus is er op dat gebied niet per se een ideaal moment om je aankoop te doen. Waar je wel op moet letten is dat je precies de juiste outfit in huis haalt. Vaak kan de club je hier over adviseren. Niet zelden is er een samenwerking met een lokale sportzaak, die precies de juiste shirts, broekjes en sokken op voorraad heeft. Dat dit nauw kan luisteren moge duidelijk zijn: een wit streepje of een rood randje op de verkeerde plek van je broek of sokken, en het lijkt opeens alsof je bij de tegenpartij hoort.

Als je voor een kind nieuwe sportkleding aan gaat schaffen, loont het altijd de moeite om dit niet aan het einde, maar aan het begin van een seizoen te doen. Kinderen kunnen snel groeien, en het tenue dat je nog snel voor de zomerstop begint in huis hebt gehaald, kan aan het begin van het nieuwe seizoen alweer aan de kleine kant zijn, net als de voetbalschoenen die er zorgvuldig bij zijn uitgezocht. Wacht hier dus liever zo lang mogelijk mee, dan heeft je kind er veel langer plezier van.

Kleding van een profclub: de prijzen kunnen variëren

Waar de kleding van een amateurvereniging doorgaans het hele jaar door dezelfde prijs kent, ligt dat anders bij profclubs zoals Paris Saint-Germain. Zij presenteren ieder jaar een nieuw shirt, en vaak wel meer dan één, aangevuld met een PSG trainingspak en andere kledinglijnen. Hierdoor liggen de prijzen aan het begin van het seizoen, als de kleding net nieuw is, vaak op hun hoogst. In de maanden die volgen zal deze vaak steeds een beetje gaan dalen. Vaak zijn er in de winterstop al leuke aanbiedingen te scoren, maar zeker tegen het einde van het seizoen kun je in de PSG fanshop mooie superdeals treffen. Het nadeel? Het duurt dan nog maar heel even voor er weer nieuwe shirts in de verkoop komen, en als echte fan wil je misschien toch het liefst het meest recente shirt dragen. Maakt dat je echter weinig uit, dan is wachten tot het seizoen er (bijna) op zit dus zeker aan te raden.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *