In deze cabrio’s wil je deze lente gezien worden!

De lente staat voor de deur en de eerste zonnige dagen breken langzaam aan. Bij de meeste cabrio bestuurders betekent dit dat het dak er voor het eerst weer af gaat. Niet-cabrio rijders krijgen langzaam de kriebels en fantaseren over gezellige ritjes langs het strand met wapperende haren in de wind. Precies de reden dat ik tien jaar geleden met een groep vrienden besloot een cabrio te kopen, al was het maar voor één zonnig seizoen. Kortom: dit is hét moment voor de aanschaf van een toffe cabrio! Wij gingen op GasPedaal.nl op zoek naar een aantal prachtige en betaalbare tweedehands cabrio’s waarin je deze lente absoluut gezien mag – en wil – worden.

Volkswagen Golf 1.8 Cabriolet – €1.995

Omdat ik persoonlijk een nauwe band heb gehad met mijn Volkswagen Golf Cabrio, kan ik niet anders dan dit lijstje beginnen met deze unieke wagen. Deze Golf heeft totaal nog geen ronde vormen zoals de hedendaagse Golfjes, maar is hoekig, vierkant en niet kapot te krijgen. Een toffe Volkswagen Golf Cabriolet heb je al voor een paar honderd euro. Leg je wat meer neer, dan heb je een degelijke tweedehands Golf met alle nodige features om deze lente en zomer in stijl door te komen. Oh en deze is ook nog inclusief stoelverwarming (als de barre kou zich toch nog laat zien), parelmoer lak (prachtig in de zon), en warmtewerend glas, wat wil je nog meer?

Toyota MR2 Cabrio – €3.950

De sportieve MR2 Cabrio biedt plaats voor slechts twee personen, dus voor een fijne roadtrip met een groepje vrienden is hij niet geschikt. Daarentegen heb je met de MR2 een stijlvolle, snelle cabrio onder je kont die gemaakt is om ‘leuke ritjes mee te maken’, aldus Toyota. Hij is vervaardigd van 1984 tot 2007 en heeft in die tijd altijd veel liefhebbers gehad, waaronder heuse MR2 fanclubs. De kleine en lichte sportwagen rijdt zuinig en knalt je met zijn 141 pk razendsnel de weg over. Perfect voor korte ritjes met vriend of vriendin. Wil je echt roadtrippen? Dan is een vierpersoons Golf of de onderstaande Mégane een betere optie.

Renault Mégane Cabrio – €3.500

Normaal ben ik niet zo’n fan van Franse auto’s. Veel van deze merken staan namelijk bekend om hun lange geschiedenis van motorproblemen, roest en hoge mate reparaties. Een auto die het echter al jaren erg goed doet, is de Renault Mégane. De eerste cabrio van het model werd in 1998 ontworpen voor omgerekend zo’n 22.000 euro, tegenwoordig heb je al een veel luxere versie uit 2004 voor je deur staan voor ongeveer 3.000 euro. De tweedehands Mégane cabrio beschikt over een elektrisch dak, zodat je deze niet (zoals bij de Volkswagen Golf) voor aanvang van je ritje nog met de hand de kofferbak in moet stoppen. Met slechts één druk op de knop cruise je in stijl door de stad in alle nodige luxe. Een perfecte keuze voor deze lente: ruim, dakloos en meer dan degelijk!

De bovenstaande auto’s zijn slechts een kleine greep tweedehands cabrio’s die we vonden op GasPedaal.nl, maar als we kijken naar de combinatie van degelijkheid, looks en prijs, dan zijn dit zeker drie toppers om zeker te overwegen. Vergeet je zonnebril niet!Total
24
Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*