De nieuwe Maserati Levante Trofeo haalt de 300 km/u dankzij brute Ferrari power

“Het is het bewijs dat wanneer je met de elementen speelt, je in een storm belandt “, zegt Tim Kuniskis, CEO van Maserati .

En wat een storm is de nieuwe Maserati Levante Trofeo. Met een 3,8-liter twin-turbo V8 die is geleend van het hoofdkwartier van het steigerende paard in Maranello, kan de luxe Italiaanse SUV nu in slechts 3,9 seconden 0-100 km/u benaderen, voordat hij een maximale snelheid van 300 km/u haalt. Hot!

De Ferrari-motor levert 440 kW aan alle vier de wielen samen met 730 Nm koppel – een prestatie die de titel verdient van het meeste vermogen per liter dan elke andere ooit in een Maserati geïnstalleerde motor.

“In het geval van Trofeo wisten de ingenieurs en ontwerpers in Modena dat de aandrijflijnparameters meer dan in staat waren om met extra vermogen om te gaan, en ze wisten ook dat Maserati toegang had tot de beste motoren op aarde”, aldus Kuniskis.

“Dus, ze waren klaar voor de uitdaging om de beste luxe SUV ook een van de snelste te maken.”

Het is niet alleen de kracht die de focus is van de nieuwe Trofeo. Het chassis is ook nauwkeurig afgesteld om een ​​50:50 gewichtsbalans te bieden, wat zorgt voor een uitstekende handling op het circuit en op de weg.

Het interieur bestaat uit prachtig, natuurlijk verouderd leer in een keuze uit zwart, rood of bruin. En laten we de carbonfiber-trimming niet vergeten die zich uitstrekt van het interieur tot aan de buitenkant via een lipspoiler aan de voorkant en sideskirts (alleen gelimiteerde launch-editie). Grote 22 inch-wielen afgewerkt in matzwarte en matzwarte bodypaint vormen daarnaast dit limited edition-model.

Interesse? Maserati zegt dat ze alleen een “klein aantal” van de modellen zullen bouwen zonder een laatste cijfer. Eigenaren krijgen echter wel een plaquette met hun naam en serienummer.

Total
3
Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*