Auto importeren uit Duitsland: de voordelen op een rij

Toe aan een nieuwe auto? Je bent niet alleen. Elk jaar gaan we honderdduizenden auto’s over de kop. Maar wist je dat je in sommige gevallen héél veel geld kunt besparen als je een auto uit een ander land importeert? Vooral het importeren van auto’s uit Duitsland is populairder dan ooit. Vandaag vertellen we je daar alles over!

Waarom auto’s importeren uit Duitsland?

Door de over het algemeen goed onderhouden staat en de relatief lagere aanschafprijzen kopen veel Europeanen hun gebruikte auto in Duitsland. Het winkelend publiek wordt ook aangetrokken door de grotere diversiteit aan modellen. Maar voor hoeveel minder kun je een gebruikte auto uit Duitsland krijgen dan op de lokale markt voor gebruikte (of nieuwe) auto’s? Dat is best wat!

Tweedehands auto’s uit Duitsland hebben doorgaans relatief lagere prijzen in vergelijking met andere Europese markten. Waarom is dit? Een verklaring zou kunnen zijn dat Duitsers de neiging hebben om elke vijf of zes jaar een nieuw model te kopen, wat zorgt voor een continue aanvulling van gebruikte auto’s voor dealers. Een andere reden is dat auto’s in veel aangrenzende Europese landen, waaronder dus in Nederland, zwaar worden belast. In sommige gevallen kan dit op een auto van bijvoorbeeld 20.000 euro zo’n 5.000 euro schelen.

Auto’s importeren

Maar hoe werkt dat dan precies? Allereerst gaan duizenden Nederlanders elk jaar de grens over om op zoek te gaan naar een auto bij de Oosterburen. Hoewel je bij het importeren van zo’n Duitse auto alsnog invoerrechten moet betalen, betaal je aan het einde van de rit alsnog veel minder dan je in Nederland voor dezelfde auto had betaald.

Sommige dealers treden op als importeur en zorgen ervoor dat je auto’s uit Duitsland eenvoudig kunt importeren. Zo’n auto import service wordt in Nederland steeds populairder. En dankzij EU-regelgeving is het volkomen legaal voor een EU-burger om overal in de EU goederen en diensten te kopen, inclusief auto’s. Deze voertuigen kunnen dan vaak nog aan een lagere prijs verkocht worden dankzij de verschillende lokale belastingtarieven. Deze methode is natuurlijk alleen van toepassing op mensen die in landen wonen met vriendelijkere belastingtarieven voor voertuigen. Houd er ook rekening mee dat je hier ook niet het voordeel van een proefrit krijgt.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *