Handige tips bij het gebruik van een aanhangwagen

Een verhuizing, een verbouwing of een andere reden: de kans is groot dat je eens een aanhanger nodig hebt! Het is een handige toevoeging aan een auto, waarmee je grote items kunt vervoeren van A naar B. Wel komt er het een en ander kijken bij het gebruik van een aanhangwagen. Lees je eerst goed in! In dit artikel delen we onze tips.

Aanhanger huren

Hoe kun je aan een aanhangwagen komen? Je kunt er natuurlijk een kopen. Zeker als je van plan bent om vaak met een aanhanger te gaan rijden, is dit de overweging waard. De meeste mensen gebruiken de aanhanger echter maar sporadisch. In dat geval hoef je natuurlijk niet zelf een aanhanger te hebben. Je kunt beter een aanhanger huren! Kies de gewenste huurperiode, van een dagdeel, een dag of meerdere dagen. Als je gewoon iets gaat ophalen, is het klusje zo gepiept. Bij een verhuizing kan het juist weer handiger zijn om de aanhanger voor een wat langere periode te huren.

Verschillende soorten aanhangers

De gewone aanhanger kennen we allemaal wel. Maar er zijn veel meer type aanhangers te vinden! Doe hier eerst wat onderzoek naar, voordat je zomaar een aanhanger huurt. Je kunt namelijk het best een specifiek type huren. Let onder andere op de grootte, het laadvermogen en de maximale massa. Wil je dat de aanhanger overdekt is, of maakt dat niet veel uit? En denk ook eens aan een uniek type. Zo kun je een autoambulance huren om een auto of een ander vergelijkbaar voertuig te vervoeren. Het is maar net wat je nodig hebt.

Parkeren van aanhangwagen

Hoe parkeer je een aanhangwagen? Het kan vooraf best ingewikkeld lijken. En het is ook zeker iets waar je je aandacht even goed bij moet houden – met name als je voor het eerst met een aanhanger rijdt. Het kan helpen als er iemand meegaat, die uit de auto kan stappen en kan meekijken of je voldoende ruimte hebt. Meer tips voor het parkeren? Als je achteruit parkeert, draai je het stuur naar rechts om de aanhanger naar links te draaien. Dat is iets om rekening mee te houden. Maak een scherpe bocht, zodat je zo min mogelijk ruimte hoeft te gebruiken. Je moet echter wel voorkomen dat de achterkant van je auto op de aanhanger botst. Insturen en uitsturen helpt hier meestal bij. En houd de handen altijd goed aan het stuur! Neem tot slot ook echt de tijd voor het parkeren. Je hoeft je niet te laten opjagen. Met die gedachte komt het sowieso goed.

 

Lees ook deze artikelen