Future Man: de nieuwe must-see actiecomedy van Seth Rogen!

De toekomst ziet er misschien soms somber uit, maar er is altijd licht en humor aan het eind van de tunnel. Dat wordt duidelijk in Future Man, een nieuwe sci-fi comedy serie van het Amerikaanse Hulu. Het eerste seizoen van de actie comedy serie is vanaf 1 maart te zien via streamingdienst Videoland!

Josh Hutcherson, bekend van onder andere The Hunger Games, speelt Josh Futturman, een onderpresterende schoonmaker van een medisch onderzoeksbedrijf dat een remedie voor herpes zoekt. De jongen woont nog steeds bij zijn ouders, heeft weinig sociale contacten, verlaat vrijwel nooit zijn huis en is hopeloos verliefd op Jeri (Britt Lower). Kortom: eigenlijk zit er helemaal niets mee. Josh’s grootste prestatie is dat hij een expert is in Biotic Wars, een dystopische videogame die zo lastig is dat alle andere gamers ermee stoppen. Josh zet door en weet het spel als allereerste uit te spelen. Pas wanneer Josh het spel verslaat, ontdekt hij dat het in werkelijkheid een test is die vanuit de toekomst naar het heden is gestuurd. Zijn perfecte skills maken hem de enige persoon die in staat is om een verzet leger te leiden en een apocalyps te voorkomen. Al snel wordt hij gerekruteerd door een aantal tijdreizigers. In de toekomst blijkt de mensheid namelijk écht op het punt van uitroeien te staan en het is aan Josh de taak om de mensheid te redden.

Back to the Future

Doet het plot je een beetje denken aan The Terminator of The Last Starfighter uit 1984? Dan zit je niet fout. Zelfs de hoofdpersoon herkent de overeenkomsten. “Het is exact hetzelfde plot als de film!”, vertelt Josh aan zijn tegenspeler Tiger. “Wat is een film?” krijgt hij als antwoord van de man die in het jaar 2162 in een riool leeft. De serie kent sowieso veel referenties naar bekende titels als The Terminator, 2001: A Space Odyssey en mijn persoonlijke favoriet: Back to the Future. Het vindt op een slimme manier een balans tussen sci-fi en komische elementen en bombardeert je tegelijkertijd met grappen die soms net over het randje gaan. Gedurende de dertien afleveringen reizen Josh en zijn ‘videogame personages’ in de tijd, creëren ze paradoxen, discussiëren ze over de ethiek van het doden van Baby Hitler (en andere bad-guys) en veranderen ze de koers van de mensheid.

Hilarisch en flauw tegelijk

Future Man is soms een klein beetje kinderachtig, maar daar zijn de makers maar al te trots op. De serie is namelijk geproduceerd door Seth Rogen en Evan Goldberg, bekend van films als Bad Neighbors en de hilarische Sausage Party. De makers van de serie, Ariel Shaffir en Kyle Hunter, kregen van Hulu alle vrijheid om helemaal all-out te gaan met de serie. “We mochten zo flauw en droog mogelijk zijn. Er was nooit een idee dat ze te gek vonden, alle bizarre verhalen die we bedachten hebben we erin verwerkt.”

De serie werd zelfs zo goed ontvangen, dat er al groen licht is gegeven voor een tweede seizoen. Snel door naar Videoland dus!Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *