Frederique Constant presenteert nieuwe Limited Edition Vintage Rally Healey Chronograph

Frederique Constant introduceert de nieuwe Limited Edition Vintage Rally Healey Chronograph. In navolging van de traditionele stijl van het merk, is dit horloge de ideale combinatie tussen een klassieke en een sportieve look. Geïnspireerd door de esthetiek van klassieke auto’s en de daarbij horende elegante rondingen, laten deze novelties de perfecte samensmelting van de auto- en horlogewereld zien. Door de passie voor racen die heerst binnen Frederique Constant, lanceert het merk ieder jaar limited editon ‘Vintage Rally’ uurwerken. Vakmanschap en precisie vormen de kern voor de langdurige samenwerking tussen beide prestigieuze merken.

Austin Healey Meetings

Sinds 2004 sponsort Frederique Constant autorally’s over de hele wereld, waarbij het vaak de officiële tijdwaarnemer is. Frederique Constant is vereerd om in 2018 wederom de Europese Healey Club te kunnen ondersteunen als de officiële Gold-Sponsor van hun 5e Europese Healey-bijeenkomst in het Zwarte Woud in Duitsland. De deelnemers aan het EHM 2018-evenement zullen tijdens een gala een presentatie van de Vintage Rally-collectie te zien krijgen.

De Swiss Healey Club kwam deze maand bijeen in Yverdon-les-Bains. Voor deze gelegenheid werd een vriendschappelijke race georganiseerd rond het meer van de stad, waar meer dan zestig auto’s aan deelnamen.

In juli neemt de Healey Club France deel aan de “Le Mans Classic” 2018 rally met de Austin Healey 3000 MK II 54 FAC van Jetze Visser. Jan Lammers en Jaap Sinke zullen als coureurs optreden.

Ontwerp en technische specificaties

De drie nieuwe modellen bevatten DNA van de iconsiche, Britse automobielontwerpen uit de jaren ’60, waarmee Frederique Constant eer betoont aan de klassieke designs. Uitgevoerd in een roestvrijstalen of roségoud vergulde kast met een diameter van 42 mm, is het horloge goed afleesbaar. Het gebruik van roestvrij staal levert uitstekende resultaten op het gebied van gewicht en weerstand. Het bolle saffierglas is bestand tegen schokken en krassen, waardoor het een ideaal materiaal is voor racedoeleinden. Het horloge is tot 50 meter waterresistent.

Er zijn drie verschillende wijzerplaten: groen met witte vensters, zilver met grijze vensters, of marineblauw met witte vensters. De wijzers en Arabische indexen op de wijzerplaat geven licht in het donker, waardoor het aflezen zowel overdag als ’s nachts geen problemen oplevert. Op de wijzerplaten bevinden zich op 3 uur een datumvenster, op 6 uur het Healey-logo en op 9 uur een secondenvenster.

Door de doorzichtige deksel kan de verzamelaar het automatische FC-397 chronograafuurwerk aanschouwen. Het 25 juwelen tellende Zwitserse kaliber, tikt 28.800 keer per uur en heef een gangreserve van 46 uur. Daarnaast geeft het de uren, minuten, seconden en datum aan en geeft de chronograaf mogelijkheid tot tijdsmetingen. Starten en stoppen gebeurt door de pusher op 2 uur in te drukken. De pusher op 4 uur reset de stopwatch naar nul. De leren banden in groen, grijs of marineblauw zijn geperforeerd in de stijl van rijdhandschoenen, wat een sportieve en elegante look op de pols geeft.

Van ieder Vintage Rally Healey Chronograph model zijn slechts 2.888 exemplaren geproduceerd. De racehorloges worden geleverd met een luxe verpakking inclusief een Healey NOJ393 miniatuurauto. Deze limited edition horloges hebben een sportief karakter, geschikt voor iedereen met een hart voor racen.

Over Frederique Constant

Frederique Constant is een horlogemerk met eigen manufactuur gevestigd te Plan-les- Ouates, Genève, Zwitserland. De onderneming voert alle fasen van de horlogeproductie zelf uit, vanaf het eerste ontwerp tot de eindmontage en de kwaliteitscontrole. Frederique Constant ontwikkelt, produceert en monteert intern ontworpen kalibers: vanaf 2004 inmiddels al 24 verschillende versies. In 2015 introduceerde Frederique Constant de eerste op het internet aangesloten Zwitserse smartwatch, voorzien van analoge wijzerplaat en mede mogelijk gemaakt door MMT SwissConnect. Zo werd de Zwitserse horloge-industrie verrijkt met een geheel nieuwe horlogecategorie. De horloges van Frederique Constant worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit en onderscheidingsvermogen, alsmede door de precisie van het design en de productie. De uitmuntende designs, materialen en productiefaciliteiten zorgen voor een hoge waargenomen waarde: een belangrijke reden voor het succes achter Frederique Constant. Elk horloge wordt handmatig in elkaar gezet, met behulp van de nieuwste apparatuur en op basis van uitgebreide controles. Hierdoor zijn optimale kwaliteit en duurzaamheid gewaarborgd. De onderneming omarmt innovatie en creativiteit en kan hierdoor buitengewone waarde bieden. De faciliteit in Genève, met een oppervlakte van bijna 3.000 m2, is ultramodern uitgerust en biedt de best denkbare omgeving voor gepassioneerde horlogemakers.

Meer: www.frederiqueconstant.com

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *