Wat heb je nodig om te beginnen met airsoft?

Airsoft is een sport die wereldwijd steeds meer aan populariteit wint. Ook binnen onze landsgrenzen zien we dat meer en meer mensen airsoft ontdekken. Niet gek, want dit is een avontuurlijke sport. Samen met jouw team strijd je namelijk tegen de vijand. Dit doe je met behulp van wapens. Uiteraard zijn dit geen echte geweren, maar replica’s. Is jouw interesse gewerkt? Dan overweeg je mogelijk ook wel om airsoft te gaan spelen. In dat geval is het belangrijk dat je goed beslagen ten ijs komt. Zo moet je bijvoorbeeld over de juiste uitrusting beschikken. Om jou op weg te helpen, vertellen we je hier wat je nodig hebt om te beginnen met airsoft.

Wapens

Als je airsoft gaat spelen, moet je in ieder geval over wapens beschikken. Ben je op zoek naar een airsoft wapen? Dan ontdek je al snel dat er nogal wat keuze is. De kans is groot dat je eerst alleen een pistool koopt. Dit is het meest gangbare airsoft wapen, maar toch boek je er waarschijnlijk maar weinig resultaat mee. Je kunt er namelijk niet gericht mee schieten over grote afstanden. Wil je jouw tegenstander zowel van veraf als dichtbij uit kunnen schakelen? Zorg er dan voor dat je over meerdere airsoft wapens beschikt. Zo kun je het wapen afstemmen op de spelsituatie.

Camouflerende kleding

Airsoft kan in een hal gespeeld worden, maar de natuur is ook regelmatig toneel voor deze sport.
Uiteraard wil je niet te veel opvallen als je airsoft in de natuur speelt. Draag je een fel gekleurd shirt? Dan ziet de vijand jou snel tussen de struiken door. Koop daarom ook camouflerende kleding als je airsoft gaat spelen. Zorg er in ieder geval voor dat je zowel boven- als onderkleding hebt in verschillende groentinten. Draag je dit tijdens airsoft? Dan val je niet of nauwelijks op in de natuur.

Bescherming

Naast wapens en camouflerende kleding moet je ook zorgen voor bescherming. Zo wil je ongetwijfeld voorkomen dat je de plastic balletjes waarmee geschoten wordt in jouw oog krijgt. Draag daarom in ieder geval een bril. Je kunt eventueel ook voor een masker kiezen. Hiermee bescherm je direct jouw gehele gezicht. Een helm is overigens ook geen overbodige luxe als je airsoft gaat spelen. Koop een helm bij voorkeur in camouflerende kleuren.

Munitie

Bij airsoft schiet je niet met echte kogels op de vijand. Nee, je gebruikt biologisch afbreekbare plastic balletjes. Zodra het magazijn van jouw airsoft pistool gevuld is met deze balletjes, kun je ermee schieten. Neem altijd wat extra balletjes mee als je het speelveld in gaat. Doe je dit niet? Dan is jouw magazijn waarschijnlijk binnen de kortste keren leeg. Als je een extra voorraadje meeneemt, kun je jouw airsoft gun tussentijds bijvullen.

Meerdere accu’s

Munitie is niet het enige wat je nodig hebt om te kunnen schieten met een airsoft pistool. Nee, want het apparaat wordt aangedreven door een accu. Als deze is opgeladen, kun je er zonder problemen mee schieten. Is de accu leeg? Dan kun je geen plastic balletjes meer afvuren op de vijand. Zorg er daarom altijd voor dat de accu’s van jouw wapens zijn opgeladen alvorens je het speelveld betreedt. Bang dat ze tijdens het spel leeg zijn? Neem dan wat extra accu’s mee. Zodoende kun je een lege accu tussentijds vervangen.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *