De ideale basis van jouw mancave

Heb je het eindelijk voor elkaar? Heb je een mogelijkheid tot een mancave? Dan wil je natuurlijk niet dat het uiteindelijk een treurig kamertje wordt. Met deze tips maak jij de ideale mancave voor urenlang gamen, sporten kijken of wat je dan ook maar wil doen.

Tip 1: zorg voor de juiste kleuren en materialen

Veel huizen hebben maar gewoon saaie witte muren, als je iets niet wil voor je mancave, is dat het wel. Ga voor kleur en je mag dus best kiezen voor donkere kleuren. Denk aan diep donkerblauw, groen of een donkerrode of roestbruine kleur. Om de beste keuzes te maken is het slim om verschillende kleurstalen aan te vragen. Zo kun je straks als je alle tips hebt doorlopen, de kleurstalen naast elkaar leggen en de beste keuze maken.

Tip 2: verlichting

Verlichting kan een kamer maken of breken. Heb je mooie sfeervolle kleuren uitgekozen, maar een wit fel lampje aan het plafond? Weg sfeer! Is je mancave zowel een plek voor ontspanning als werk? Kies dan een lamp die beide functies kan bedienen, zoals verlichting die je met een app kunt bedienen. Vul de kamer verder aan met sfeerverlichting, kijk bijvoorbeeld eens naar creatieve ontwerpen. Maak bijvoorbeeld zelf een lamp van een oude whiskyfles of koop er één als je niet zo handig bent. Voor de ideale gameavond: voeg nog een paar ledstrips toe, dan kun de je kleur aanpassen aan het spel dat je die avond speelt en zit je er echt helemaal in.

Tip 3: raambekleding

Niks is zo irritant als de weerspiegeling van een raam in je beeldscherm of direct verblind te worden door de zon. Om dat te voorkomen heb je de juiste raambekleding nodig. Ideaal voor een mancave zijn jaloezieën, ze hebben een stoere uitstraling en met de lamellen kun je makkelijk de hoeveelheid lichtinval bepalen. Wil je de kamer ook overdag helemaal donker kunnen maken? Kies dan voor een gordijn op maat, dan komt er geen licht meer binnen en kun je ongestoord helemaal terugtrekken in jouw mancave. Vraag hiervan ook zeker kleurstalen aan, om de juiste keuze te maken.

Tip 4: meubels

Uiteraard moet je ook lekker kunnen zitten in je eigen kamer. Investeer in een goede stoel of bank die ook echt lekker zit. Je gaat er waarschijnlijk heel wat uurtjes doorbrengen, dus daar mag je best in investeren. Denk naast een stoel ook aan een tv-meubel, bijzettafeltje en eventueel een kastje waar je al je films of games in kwijt kunt. Stel de meubels goed op elkaar af, zodat het geen bij elkaar geraapt zooitje wordt.

Tip 5: de finish touche

Het is vaak niet het eerste waar mannen aan denken, maar ook jouw mancave heeft accessoires nodig. Uiteindelijk is dat de kers op de taart van jouw kamer. Ben je fan van een bepaalde film- of seriereeks? Hang daarvan posters op of verzamel poppetjes die je kunt neerzetten in je kamer. Maar ook een plant mag niet ontbreken, het geeft de kamer iets meer leven en is goed voor de zuurstof ik een kamer. En denk ook eens aan een vloerkleed! Klinkt misschien suf, maar straks in de winter heb jij heerlijke warme voeten.

Wacht niet langer, ga snel aan de slag en voor je het weet zit jij met je benen omhoog in jóuw mancave.

Lees ook deze artikelen