Van deze unieke Macallan 1977 worden slechts 151 exemplaren gemaakt

In de wereld van zeldzame en exotische whisky doet niemand het beter dan een handvol distilleerderijen uit het Verenigd Koninkrijk en Japan. De nieuwste uitgave van Macallan maakt de hype waar. De whiskey werd gedurende vier decennia in Sherry Oak-vaten gemaakt, afkomstig van een select aantal bomen afkomstig uit Jerez in Spanje.

Slechts 151 exemplaren van The Macallan 1977 Fine & Rare Vintage zullen wereldwijd worden verspreid met een prijskaartje van ongeveer 12.000 euro voor een fles van 750 ml. Dat is geen standaard vrijdagavond-drankje dus, maar het zal zeker een collector’s item worden onder sherry single malt liefhebbers.

Waar je hier voor betaalt, is niet zozeer een mooie fles en een houten kist, maar eerder een veeleisend proces bij het maken van fijne whisky’s. Deze specifieke vaten werden op 26 september in 1977 neergelegd met een combinatie van twee sherryvaten en één okshoofd. De tijd zou uiteindelijk de rest doen om een ​​rijke en donkere amberkleurige whisky te produceren.

Mensen die het geluk hebben een glas te kunnen proeven, kunnen sterke tonen van kaneel, dadels en vijgen verwachten, naast een subtiele geur van kruiden en citrus.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *