De koffietrends voor echte koffieliefhebbers

Start jij de dag ook vaak met een heerlijke kop verse koffie? Steeds meer mannen kiezen voor een luxe koffiemachine, welke zij voorzien van de lekkerste koffiebonen. De smaak van koffie gezet met verse koffiebonen is voor velen veel lekkerder dan de klassieke filterkoffie. In dit artikel zetten we de laatste koffietrends voor echte koffieliefhebbers op een rijtje. Een van de trends die specifiek in de periode rond de huidige pandemie opkomt is het feit dat men koffiebonen vaker online bestelt. Onder meer Bobplaza ziet het aantal bestellingen sterk groeien. Niet alleen is het makkelijk om koffiebonen online te bestellen, ook vind je een merk als Illy niet in iedere supermarkt terug. Online verkoopt men dit merk wel!

Mannen kiezen vaker voor duurdere koffiebonen

Voorheen werd vaak voor relatief goedkope koffiebonen uit de supermarkt gekozen. Onder meer Jumbo en Lidl bieden een huismerk koffiebonen aan, welke voor een paar euro per zak verkocht worden. Een goedkope optie voor mensen met een luxe koffiemachine. Je wilt de luxe van zo’n machine echter optimaal kunnen benutten. Het is voor steeds meer mannen reden om koffiebonen van duurdere merken als Illy en Segafredo te bestellen. Smaakvolle koffiebonen, geschikt voor zowel een espresso als klassieke kop koffie.

Abonnementen met koffiebonen populairder

Ook leuk is een abonnement met koffiebonen. Hierbij kun je maandelijks hetzelfde soort koffiebonen laten bezorgen, maar jezelf ook laten verrassen met steeds een nieuwe smaak. Er kunnen grote verschillen zitten tussen de diverse koffiebonen. Mede door de manier waarop deze gebrand worden (medium roasted, dark roasted en extra dark roasted). Het is erg leuk om de verschillende soorten koffiebonen uit te proberen, om zo vast te stellen welke koffiebonen bij jou het meest in de smaak vallen. Niet onbelangrijk: met een dergelijk abonnement zit je nooit zonder koffiebonen thuis.

Cursus volgen om een echte barista te worden

Nu men in de afgelopen periode nauwelijks van huis kon, kiezen steeds meer mannen voor het volgen van een cursus rond het brouwen van een goede kop koffie. Een leuke hobby naast het alledaagse werk. Zo ben je straks een echte barista thuis! De cursussen worden niet alleen op locatie aangeboden. Ook online vind je diverse opleidingen. Voor de meeste opleidingen moet je betalen. Een alternatief is het samenstellen van een reeks video’s op een platform als YouTube, waarin wordt uitgelicht hoe het zetten van een goede kop koffie in z’n werk gaat.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *