Driver first: in deze occasions zit jij als een koning

De kosten voor nieuwe auto’s blijven stijgen. Gemiddeld gezien betalen we anno 2018 al zo’n 900 euro meer voor een nieuwe auto dan we deden in 2016. Een deel daarvan heeft te maken met de komst van nieuwe features en veiligheidsopties, maar ook het gebruik van betere materialen en het realiseren van een lager verbruik dragen bij aan de hoge kosten. Maar zeg nou eerlijk: is zo’n nieuwe auto met snufjes als ‘Augmented Reality Navigation’ en ‘Gesture-Controlled Sunroof Activation’ écht nodig om comfortabel de weg op te kunnen? Wij betwijfelen het. Op Gaspedaal.nl gingen we op zoek naar vijf tweedehands auto’s waarmee je je ook met een budget een koning op de weg voelt. Laten we eens kijken…

BMW 3-serie

Zoek je naar de ultieme cocktail van comfort en opwindende rijervaring? Dan kom je al snel uit bij BMW. En nee, je hoeft geen 50.000 euro uit een oude sok te trekken om een Beamer te rijden. Neem bijvoorbeeld een BMW 335i 3-serie uit 2009. Deze compacte coupes zijn geconfigureerd met een 300 pk turbo V6-motor en knallen je van 0 naar 100 km/u in slechts 5,2 seconden. En bij het behalen van die G-krachten wordt je comfortabel in de zachtesportstoelen gedrukt. We vonden op Gaspedaal.nl ruim 3.500 BMW 3-serie auto’s vanaf 2009 tot nu met een vanaf-prijs van 5.000 euro. Als daar je droomauto niet tussen zit, dan weten wij het ook niet meer.

Honda CR-V

Met een Honda CR-V onder je kont heb je nóóit last van ruimtegebrek. Het model uit 2017 won maar liefst drie ‘Best Car’-onderscheidingen, wat hem zonder twijfel de meest favoriete SUV van het jaar maakte. Precies om die reden is de Honda CR-V zeer geschikt als nieuwe auto voor mannen die graag met vrienden op avontuur gaan. Hij is zuinig, sportief en beschikt over zeeën van ruimte. Zelfs de betaalbare modellen bevatten de snufjes waar we het al eerder over hadden. Denk aan Collision Mitigation Braking System, een Iintelligente snelheidsbegrenzer, Lane Keeping Assist System en verkeersbordherkenning. Deze zorgen ervoor dat je je als driver altijd veilig voelt en omgeven wordt met luxe en comfort. En dat is misschien nog wel het belangrijkste van allemaal. Je koopt CR-V uit 2016 voor ongeveer 10.000 euro.

Audi A4

Het is misschien niet de goedkoopste keuze, maar de Audi A4 is absoluut de moeite waard als je op zoek bent naar luxe. De virtuele cockpit van Audi biedt je alle comfort die je nodig hebt; perfect voor mensen die veel uren doorbrengen in hun auto. De Audi A4 beschikt over entertainment-apps, GPS en smartphone-integratie. Ook is er een optioneel 3D-geluidssysteem om al je vette hits door de auto te knallen. En mocht je denken dat je voor een Audi A4 extreem veel geld kwijt bent, dan heb je het mis. Je tikt een tweedehands Audi A4 dieselauto al op de kop voor ongeveer 6.000 euro. Dan heb je wel een A4 uit 2010, maar zelfs toen was Audi al koning op gebied van comfort.

Volkswagen E-Golf

De Volkswagen E-Golf beschikt over alle luxe en sportiviteit die we kennen van de Golf, maar dan in een groen jasje. Het interieur van de auto voelt luxueus en ruim aan en biedt je alles wat je nodig hebt voor een comfortabele rit. Dit komt niet alleen door de mooie lederen accessoires, ook wat betreft beenruimte zit het in de E-Golf helemaal goed. De groene Duitser is vooral financieel gezien een goede keuze, want de totale kosten van de elektrisch aangedreven e-Golf zijn een stuk lager dan die van een vergelijkbare benzine- of dieselauto. De kosten per kilometer komen namelijk ongeveer uit op 3 cent! Voor een benzine variant van de Golf ligt dat bedrag op ongeveer 7,5 cent. En van dat bespaarde geld kun je héél veel mooie dingen kopen. Ben je onderweg en is je accu leeg? Dan kan je via snelladen bij de meeste tankstations de e-Golf in 45 minuten tot 80% opladen. We vonden een E-Golf uit 2014 al voor 17.000 euro.

Mercedes-Benz S500

Naast been- en bagageruimte is ook power onder de motorkap een meetwijze van comfort. De S500 van Mercedes-Benz heeft dat in overvloed door zijn 5,5-liter V12. De auto heeft zeven versnellingen, schakelt soepel en transformeert die kracht moeiteloos naar de wielen. Het enige wat jij hoeft te doen is achterover leunen en het gaspedaal indrukken. De S-lijn van Mercedes-Benz staat overigens bekend als de lijn met het mooiste interieur en zitcomfort in het segment. Je scheurt al rond in deze Duitse krachtpatser vanaf 12.000 euro.

Heb je een budget maar wil je wel als een koning door de straten cruisen? Dan zijn bovenstaande auto’s een goede keuze om mee te beginnen. Stuk voor stuk betrouwbare auto’s met de nodige ruimte en comfort. Succes met je zoektocht!Total
7
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*