Dit zijn de populairste occasions van dit najaar

Anno 2018 is er een gigantisch aanbod aan kwalitatieve auto’s op de markt. Door deze enorme groei aan capabele bolides – in alle denkbare prijssegmenten – is het soms moeilijk een keuze te maken. Kijkende naar kosten is het kopen van een tweedehands auto voor veel mensen aantrekkelijker dan het kopen van een gloednieuwe auto. Wij vroegen aan Gaspedaal.nl wat de vijf meest gezochte occasions van dit najaar zijn. Ben jij al toe aan een nieuwe auto? Na het zien van dit lijstje waarschijnlijk wel!

Volkswagen Golf 7

Er zijn weinig auto’s met zo’n tijdloze aantrekkingskracht als de Golf. Met het zevende generatie model slaagde Volkswagen erin een auto te creëren die niet alleen net zo veelzijdig is als zijn voorgangers, maar ook onder de kap aanzienlijk verbeterd is. Om te beginnen is de auto zeer efficiënt op gebied van brandstofverbruik, zeker wanneer we kijken naar hoeveel vermogen er in dit beestje schuilt. Het interieur is opgebouwd uit meer hoogwaardige materialen dan voorheen en heeft alle belangrijke bedieningselementen in zicht. En nog belangrijker: het rijplezier. De nieuwe Golf is stabiel op elke snelheid en biedt voldoende respons van het chassis. De scherpte in de besturing en hoe de auto voelt tijdens bochten maakt de Golf 7 een waar genot om in te rijden. Je tikt vandaag de dag een tweedehands Golf 7 uit 2013 op de kop voor ongeveer 9.500 euro.

Audi A1

De Audi A1 is een geweldige auto voor mannen die op zoek zijn naar een luxe auto, met alles erop en eraan én in een klein jasje. Het sportieve design, de onverslaanbare bouwkwaliteit en het stijlvolle interieur, maakt de Audi A1 een superauto. Dankzij nieuwe technieken, waaronder zuinige maar krachtige motoren, is de A1 indrukwekkend stil van binnen. Dat maakt het een heerlijke auto om in te cruisen. Maar hey, don’t take our word for it: het afgelopen jaar won hij de 41ste editie van de Best Cars Award in Duitsland in de categorie ‘Auto Motor en Sport’, waar hij maar liefst 20,7 procent van alle stemmen ontving. Je hebt een tweedehands Audi A1 voor ongeveer 5.000 euro voor de deur staan. Wil je liever een 5-deurs Sportback? Dan beginnen de prijzen bij 8.000 euro.

Volvo V-40

Als je op zoek bent naar een betrouwbare, compacte en luxueuze auto, dan is de subtiele Volvo V40 een geweldige keuze. Het is een zeer capabele auto met onverslaanbare veiligheidsopties, een zeer royale optielijst en een interieur dat pure Scandinavische stijl uitstraalt. De V-40 is buitengewoon comfortabel en zeer zuinig in gebruik (gemiddeld 1 op 18). Met de Volvo scoor je een luxe auto die niet gezien wordt als een patserbak, maar tegelijkertijd wel precies dezelfde luxe biedt. Je rijdt een V-40 al voor ongeveer 7.000 euro.

Mercedes A-klasse

Zien jullie de trend van dit najaar ook? Kleine, sportieve en toch krachtige auto’s zijn extreem gewild. De Mercedes A-klasse hatchback kan wat dat betreft dus niet ontbreken. De nieuwste versie van de A-Klasse doet eigenlijk alles beter dan zijn zeer succesvolle voorganger. De nadruk ligt op luxe en comfort, in plaats van sportief rijgedrag. En hoewel de nieuwste A-Klasse veel beter te besturen is dan zijn voorganger, is het vooral de binnenzijde waarmee hij zijn directe concurrenten (de Audi A3 en BMW 1-serie) aftroeft. Het dashboard heeft een eigentijds design en zit dankzij de grote infotainment schermen boordevol vette snufjes. Terwijl Audi en BMW auto’s aanbieden die lekkerder rijden, barst de A-Klasse van persoonlijk comfort en ontspanning. Ja, je vindt al een A-klasse uit 2004 voor rond de 2.000 euro. Voor écht rijplezier, inclusief alle nieuwe snufjes, leg je iets meer neer: zo’n 15.000 euro.

BMW 1-serie

We kunnen ons niet meer herinneren dat de BMW 3-serie de kleinste BMW was die je kon kopen. Toen in 2004 de eerste 1-serie in de verkoop ging, trok dat voor BMW een compleet nieuwe markt open. De populariteit van de 1-serie komt voort uit het feit dat het alle kwaliteit biedt waar BMW’s bekend om staan, maar dan in een compacte en kosteneffectieve vorm. De 1-serie werd altijd beschouwd als een echte raceauto. Het is de enige auto in zijn klasse die gebruik maakt van een lay-out met achterwielaandrijving, wat de voorkeur geniet van enthousiaste chauffeurs die het gaspedaal graag diep intrappen. Zelfs de minst dure BMW 114i is een leuke auto om in te rijden, maar de M140i – aan de top van de serie – biedt serieuze prestaties. De 1-serie is daarnaast gewoon een prachtig gebouwde en goed uitgeruste auto. Een 1-serie uit geboortejaar 2004 kost je 1.750 euro. Ga je voor een nieuwer model uit 2013, dan leg je daar zo’n 9.000 euro voor neer.

Kortom: sportiviteit, luxe en betrouwbaarheid staan centraal in de occasions van dit najaar. Welke bolide heb jij op het oog?Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *