Dit zijn de beste auto’s voor een geweldige roadtrip

De zomer is officieel begonnen! Dat betekent dat de dagen steeds meer gevuld zijn met zonneschijn, maar ook dat velen van ons éindelijk vakantie hebben. En wat is nou een betere tijdsbesteding in de zomer dan roadtrippen met je beste vrienden? Roadtrips geven je de volledige vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Je hoeft geen koffers te sjouwen, er zijn geen wachttijden op veel te drukke vliegvelden en de huilende kids in het vliegtuig blijven ver van je vandaan. Wel staat je één grote uitdaging te wachten: het kiezen van de juiste roadtrip-car. Wij vonden op GasPedaal.nl vijf van de beste roadtripwaardige bolides en hebben deze voor je op een rijtje gezet!

Volvo XC40

De onlangs uitgebrachte Volvo XC40 geeft je alle ruimte die je nodig hebt om met drie (of zelfs vier) vrienden de tijd van je leven tegemoet te gaan. De familie-auto beschikt over een flinke – 460 liter – laadruimte. Dat betekent plaats voor héél veel kratten bier en zelfs een complete barbecue. Ga je met zijn tweeën op pad? Dan kan je de achterbanken inklappen en beschik je over maar liefst 1.336 liter laadvolume. Deze geweldenaar is daarnaast voorzien van alle nieuwe technische snufjes. Denk hierbij aan draadloos opladen van je smartphones, bird’s eye view door een 360 graden camera en Volvo On Call. Deze laatste feature verbindt je telefoon met de auto om van afstand de verwarming te regelen, je auto te vinden of de deuren te vergrendelen. De tweedehands-variant heeft een prijskaartje van ongeveer 30.000 euro. Da’s wel nogal prijzig dus. Zoek je een auto die tijdens de roadtrip niet per-se spik en span moet blijven? Dan hebben we hieronder een aantal goedkopere opties voor je in de aanbieding.

Volkswagen Golf (2016)

Als je met een paar vrienden wilt cruisen, of gewoon een paar nieuwe steden wilt verkennen, dan is een compacte hatchback een slimme keuze. Ze zijn perfect manoeuvreerbaar en barsten daarnaast van sportiviteit en laadruimte. Met een beetje goed zoeken vind je ze zelfs met een laag brandstofverbruik. De beste belichaming van deze kwaliteiten is zonder twijfel de Volkswagen Golf. De Golf biedt ruimte voor vier volwassenen en beschikt over 380 liter laadruimte. Met neergeklapte achterbanken wordt dat zelfs bijna 1.300 liter. Voor de sportieve mannen onder ons betekent dat dat zelfs de sportfietsen probleemloos mee kunnen! De standaard 1.8 liter motor zorgt er op zijn beurt voor dat je probleemloos de bergen in kunt cruisen. Je koopt een Volkswagen Golf uit 2016 voor ongeveer €8.500,-

Toyota Prius

Veel streetcred krijg je misschien niet met een Prius voor de deur, maar uiteindelijk lach jij wel het hardst wanneer die Golf-rijders voor de zoveelste keer bij de pomp staan. Maakt stadstoerisme deel uit van je plannen en heb je meer ruimte nodig dan een compactere hatchback je kan bieden? Dan is de Prius gewoon een goede keuze. Véél passagiersruimte, geweldig wegcomfort en een onverslaanbaar brandstofverbruik zijn de ingrediënten van deze hybride cocktail. Het mooiste van allemaal is dat je al een tweedehands Prius voor zo’n 1.500 euro op de kop tikt. Kies je voor een nieuwe Prius (v.a. 20.000), dan geniet je ook van nieuwe snufjes als Simple Intelligent Parking Assist, Rear Cross Traffic Alert, draadloos opladen en automatische airconditioning. Kortom: je hebt de Prius zo luxe als je zelf wilt, maar voor een comfortabele roadtrip is een ouder model vanaf 2005 ook een prima optie.

Mazda MX-5 Miata

Deze sportwagen is waarschijnlijk niet de eerste waar je aan denkt als je een roadtrip wilt plannen. Dat verandert echter compleet wanneer je er vijf minuten in gereden hebt. Ga je op reis met je partner of één vriend, dan geeft de MX-5 Miata je een ervaring om nooit te vergeten. Hoe ik dat weet? In 2011 heb ik zelf met een vriendin door Europa gescheurd in deze snelheidsduivel. De wagen heeft een lichtgewicht carrosserie, een pittige viercilinder motor en een strakke wielophanging. Daarmee geeft hij je scherpe controls en eindeloos rijplezier. De motor is krachtig en je hebt de keuze tussen een automatische of handmatige transmissie. De MX-5 Miata is voor mannen met een wat groter postuur misschien wat minder geschikt, maar breng één middagje door in de cockpit van deze kleine bolide en je zal de aantrekkingskracht volledig begrijpen. Kosten: vanaf €1.750

70s Volkswagen Westfalia Camper

Denk je aan een roadtrip, dan denk je aan déze Volkswagen. Dit Duitse icoon staat gelijk aan vrijheid, avontuur en romantiek. Eindeloze laadruimte, comfortabele zitplaatsen én de charme van de jaren ’70 maken deze Westfalia Camper de droom van elke roadtripper. Met een hoogte van 2,30 meter kan je in de Camper – als je kiest voor de variant met hefdak – zelfs gemakkelijk staan. De retro camper heeft in totaal vijf zitplaatsen en vier slaapplaatsen. Opties zijn daarnaast een 2-pits kooktoestel, een koelkast, een wasbak met stromend water en een 220 Volt aansluiting. Roadtrippen in pure stijl dus! Je koopt zo’n old-school VW Camper vanaf ongeveer 20.000 euro. Als je hem al kunt vinden.

Je leest het al: er is enorm veel mogelijk als het aankomt op het kiezen van de juiste roadtrip-wagen. Persoonlijke smaak, benodigde ruimte en het gewenste comfort zijn stuk voor stuk aspecten die je keuze kunnen beïnvloeden. Hoe ziet jouw droom-roadtrip eruit?!



Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *