Dit is de gloednieuwe Aston Martin DB11 AMR Coupé

De normale DB11 met V12-motor is niet meer. De razendsnelle bolide van Aston Martin wordt vervangen door een nóg sneller beestje: de DB11 AMR. Deze geweldenaar combineert een krachtige twaalfcilinder motor met een aangepast onderstel. Ook zijn er wijzigingen in het in- en exterieur aangebracht.

Aston Martin Racing

So, what’s up with the name? AMR staat voor Aston Martin Racing. Dit label werd in 2017 geïntroduceerd als het nieuwe performancemerk van Aston Martin. Kortom: waar alle échte snelheidsduivel zich thuis voelen. De Britse sportautobouwer past de AMR-benaming toe op sportievere en krachtigere versies van Aston Martin-modellen. Met behulp van een subtiel verbeterde versie van de 5.2-liter twin-turbo V12 uit de standaard DB11, is de kracht met 30 pk verhoogd naar 630 pk. Dit maakt de DB11 AMR de snelste Aston Martin die te koop is. Hij bereikt 100 km/u in 3,7 sec (0,2 sec sneller dan een standaard V12 DB11) en was in staat om 334 kilometer per uur te rijden. 12 kilometer per uur sneller dan zijn voorganger.

In de cabine is standaard de carbonfiber bekleding op de deuren en het dashboard aangebracht, evenals een nieuwe zwarte Alcantara en lederen interieurcombinatie, afgewerkt met een contrastrijke limoengroene streep in het midden van elke stoel. Voor degenen die iets exclusievers willen, biedt Aston Martin de DB11 ook in drie ‘Designer-specificaties’ aan, elk met een combinatie van op maat gemaakte exterieur- en interieurkleur en trimopties. De Signature Edition van de DB11 AMR is uitgevoerd in de kleur Stirling Green en eenvoudig te herkennen aan de geelgroene striping. Aston Martin bouwt van deze DB11 AMR Signature Edition slechts 100 exemplaren.

Vloeiender

De DB11 heeft daarnaast zijn best gedaan om gewicht te besparen, met royaal gebruik van koolstofvezel en gesmede aluminium wielen die 3,5 kg besparen op elke hoek. “We hebben ook het ESP, het tractiecontrolesysteem, flink onder handen genomen. De vorige V12 gaf nogal een grote koppelreductie wanneer hij een slip herkende. Daarnaast was het koppelherstel te traag. Dit is nu veel vloeiender:je krijgt niet zo’n enorme reductie, daarom kun je de achterkant van de auto veel nauwkeuriger besturen. Juist omdat hij niet zoveel beweegt betekent dat dat de kracht op het contactvlak van de band veel consistenter is”, zegt Aston Martin Chief Vehicle Attribute Matt Becker in een interview.

De Nederlandse prijs voor de Aston Martin DB11 AMR is nog niet bekend maar wel weten we dat de bolide in Duitsland zo’n €218.595,- gaat kosten. Dat zal in Nederland dus flink wat meer zijn. Misschien toch maar GasPedaal.nl raadplegen voor een tweedehands Aston Martin…

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *