Dit is de nieuwe Pulsar Solar Accelerator Chronograaf: de perfecte mix van luxe, sportiviteit en stijl!

Dat we op de redactie van Mannenblog van stijlvolle horloges houden, moge duidelijk zijn. Dat die stijlvolle horloges ook nog eens zeer betaalbaar zijn, dat komen we dan weer niet heel vaak tegen. Blij verrast waren we dan ook om te horen dat ook dit jaar horlogemerk Pulsar zijn samenwerking met het M-Sport World Rally Team heeft voortgezet. Zo’n sportieve samenwerking werpt namelijk nogal eens zijn vruchten af. Dit jaar met een prachtige Rally editie van de Pulsar Solar Accelerator Chronograaf, een op lichtenergie werkend horloge dat barst van luxe en sportiviteit. Lees snel verder!

Pulsar: bron van innovatie

Pulsar veranderde de perceptie van tijd na het lanceren van ’s werelds eerste elektronische digitale horloge in 1972. Vandaag de dag blijft Pulsar zich inzetten voor het ontwikkelen van baanbrekende creaties en innovatieve ideeën. Dit doen ze onder andere door toffe samenwerkingen aan te gaan. Zo is Pulsar bijvoorbeeld alweer vier jaar Official Watch Partner van de V8 Supercars-serie. In dit artikel gaan we het echter hebben over een andere samenwerking…

Sinds 2009 is Pulsar namelijk ook Official Watch Partner van het M-Sport World Rally Team. Terwijl deze coureurs de wereld rondreizen om te concurreren in deze meest slopende en uitdagende races, zijn de M-Sporters en hun monteurs altijd op tijd met Pulsar. Van Monaco in januari tot Australië in november, het schema van deze topsporters omvat vier continenten en elk type terrein, van de met sneeuw bedekte bospaden van Zweden tot de kronkelende smalle bergweggetjes in Corsica. Het is de ultieme uitdaging van snelheid, controle, techniek en betrouwbaarheid. De Pulsar Rally chronografen voldoen aan precies die extreem hoge eisen van het M-Sport team.

De Pulsar Solar Accelerator

Het M-Sport team en Pulsar werken elk jaar nauw samen aan het ontwerp en de functies van hun jaarlijkse uitgaven om ervoor te zorgen dat de horloges alles hebben wat het team nodig heeft. Ook bij de Pulsar Solar Accelerator komt tot perfect tot uiting. Het luxe uitziende horloge bevat onder andere een chronograaf functie waarmee eenvoudig tijdsintervallen in minuten en seconden gemeten kunnen worden. Niets is namelijk belangrijker dan precies weten waar je staat tijdens het racen. Nou ja, niets… de snelheidsduivels van het racing team zullen je ongetwijfeld vertellen dat snelheid nóg belangrijker is. Om die reden is er ook op de bezel een tachymeter zichtbaar.

“Het luxe uitziende horloge bevat onder andere chronograaf functies waarmee eenvoudig tijdsintervallen in minuten en seconden gemeten kunnen worden.”

Toch is deze Solar Accelerator Chronograaf bovenal bedoeld om de stress en spanning van het ruige rally-leven weg te nemen. Het horloge is tot 100 meter waterdicht en heeft een vastgeschroefde achterzijde. De robuuste behuizing is gemaakt van roestvrij staal. Daarnaast is ook de horlogeband gemaakt van zilverkleurig RVS. Wat overigens meteen opvalt zodra je het horloge vast hebt is dat het zwaar en stevig aanvoelt.

Comfort

Dat het horloge solide aanvoelt, weten we omdat we bij Mannenblog de nieuwe Pulsar Solar Accelerator Chronograaf al even mochten uitproberen. We vertellen je namelijk niet zomaar dat een product barst van kwaliteit, dat willen we eerst zelf hebben ervaren. En dat deden we, want waar de Pulsar knalt van technische hoogstandjes, levert het niets in op comfort. Het horloge zit geweldig om de pols door de verstelbare roestvrijstalen band en de hierboven genoemde functies op het horloge zijn met een druk op de knop in te stellen.

Kwaliteit voor de juiste prijs

Mocht je na dit hele verhaal bang zijn geworden voor schrikbarende prijzen, dan stellen we je graag gerust. Voor het nieuwe sportieve M-Sport horloge van Pulsar hoef je namelijk helemaal geen zak geld onder je matras vandaan te trekken. Voor €195,- heb je de Pulsar Solar Chronograaf (PZ5031X1) namelijk al om je pols hangen.

Kenmerken:

  • Zonne-energie aangedreven door alle lichtbronnen
  • 4 maanden gangreserve
  • Waarschuwing bij te weinig energie
  • Chronograaf van 30 minuten in stappen van 1 seconde met tussentijd / rondetijd
  • Datumkalender
  • Roestvrij stalen kast en armband
  • Lichtgevende wijzers en index
  • Indicatorfunctie resterende energie
  • 100m waterdicht

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *