Dit is waarom een terrasoverkapping een must-have voor iedere tuin is

Heb je eindelijk een mooi terras of een luxe tuin aangelegd, begint het tóch weer te stortregenen. Tja, leven in Nederland is niet altijd een zomers pretje, maar één van de manieren om de luxe van meer tropische regionen naar ons eigen koude kikkerlandje te halen, is door middel van een terrasoverkapping. In dit artikel vertellen we je waarom een overkapping voor je tuin een must is om elke dag van het jaar van je tuin te kunnen genieten.

1. Het houdt de zaakjes cool

Terrasoverkappingen fungeren als de eerste verdedigingslinie van je huis tegen de harde stralen van de zon, en dan met name de eerste zonnestralen die je huis zouden binnenvallen. Door middel van een terrasoverkapping koel je niet alleen je terras, maar ook je hele woning. Het beste hiervan is dat een koeler huis betekent dat je niet constant een ventilator (of airco) aan hoeft te hebben. En met dat vele thuiswerken van nu kunnen we een goed gekoeld huis wel gebruiken.

2. Het voorkomt schade door de zon

Je verwacht het misschien niet, maar de stralen van de zon beschadigen niet alleen je huid, maar ook je meubels. Na verloop van tijd zal de zon die op je meubels schijnt ervoor zorgen dat het begint te schilferen of verkleuren. De terrasoverkapping reflecteert de zonnestralen weg van uw huis en het terrasmeubilair. Hierdoor blijft het er jarenlang geweldig uitzien zonder dat er vervangingen nodig zijn.

3. Je kunt elke dag van je tuin genieten

Om weer even terug te komen op dat koude en regenachtige waar we in leven: zonder een geschikte overkapping kun je wel gedag zeggen tegen je dromen om elke dag lekker in de tuin te kunnen relaxen. Met een terrasoverkapping zit je zelfs wanneer het regent gewoon lekker buiten met je maten. Zelfs een barbecue organiseren onder je overkapping is mogelijk wanneer het regent. En zitten we daar allemaal niet stiekem op te wachten? Tijd voor burgers, mannen!

4. Het verhoogt de waarde van je huis

Items zoals terrassen en terrasoverkappingen kunnen de waarde van je huis sterk verhogen wanneer je het ooit verkoopt. Andere mensen houden van het idee om onbeperkt buiten de tijd met hun gezin door te kunnen brengen, net als jij. Dit maakt het een redelijk goede investering om te doen. Een tripje naar overkapping specialist Foravida is dus echt geen overbodige luxe.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *