Kies de juiste kleding voor een bruiloft met deze 4 tips

Een uitnodiging voor een bruiloft is altijd leuk om te krijgen. Zeker wanneer het om een persoon gaat die dicht bij je staat, is het iets om naar uit te kijken. Een bruiloft kan tegelijkertijd ook de nodige stress met zich meebrengen. Wat voor cadeau geef je aan het stel? Of wat voor kleding trek je naar de bruiloft aan? Dit zijn twee vragen die eventueel stress met zich mee kunnen brengen. De onderstaande 4 tips helpen je snel de juiste kleding te vinden voor de komende bruiloft.

Ga goed na of er een thema is

Er zijn veel stellen die ervoor kiezen om een bepaald thema aan hun bruiloft te geven. Dit kan een specifiek onderwerp zijn, maar ook een kleurenthema. Wanneer dit het geval is, zie je dit altijd terug in de uitnodiging. Ga dus goed na of er op de uitnodiging iets staat over het thema.

Geeft het stel aan dat ze een rood-blauwe bruiloft willen hebben? Dan kun je niet met een geel of paars overhemd aankomen. Zorg ervoor dat je kleding echt bij het thema van het bruidspaar past, zodat je aan de wensen van het stel voldoet.

Ga niet te luxe

Deze tip is met name voor heren van toepassing: ga niet te luxe naar een bruiloft toe. Kies voor een nette spijkerbroek heren met een overhemd en een stijlvol colbert. Dat is echt luxe genoeg. Of kies eventueel voor een mooie chino, mocht je een spijkerbroek niet netjes vinden.

Kom in ieder geval niet in je eigen trouwpak heren aan. Het gaat op deze dag immers niet om jou, maar om het bruidspaar zelf. Zorg ervoor dat je je niet te luxe aankleedt en houd rekening met het thema.

Bepaal hoeveel geld je uit wilt geven

Lang niet iedereen vindt het leuk om een uitnodiging voor een bruiloft te ontvangen. Heb jij dat ook een beetje? Dat is op zich goed voor te stellen, aangezien je toch op kosten gejaagd wordt. Het is immers de verwachting dat je nieuwe kleding koopt en dat je met een mooi cadeau aankomt.

Het is gelukkig mogelijk om geld te besparen op het gebied van trouwkleding. Je kunt bijvoorbeeld bestaande kleding met elkaar combineren, waarmee je dus een nieuwe outfit creëert. Het is ook mogelijk om kleding te huren bij een specialist. Een andere optie is om tweedehands kleding te kopen. Check hiervoor eens Vinted of de plaatselijke kringloopwinkel.

Ga voor comfort

Hebben jullie 30 jaar geleden voor het laatst een bruiloft gehad? Dan ging het er allemaal vrij stijfjes aan toe. Destijds droegen mensen erg stijlvolle, maar ook wat stijve kleding. Dat is nu echt compleet anders. Op veel bruiloften gaat het juist om comfort.

Dit is een goede richtlijn voor je kledingstijl. Zet comfort op plek 1 en stijl op nummer 2. Het gaat er tijdens de bruiloft vooral om dat je je goed voelt in je outfit. Natuurlijk moet je kleding ook bij je persoonlijkheid en je identiteit passen. Beslis daarom niet in één keer, maar ga rustig op zoek naar comfortabele kleding.

Lees ook deze artikelen