De Breitling Navitimer 8 is het eerste model onder IWC-baas Georges Kern

Het zijn zes belangrijke maanden geweest voor Breitling. Sinds kort is het horlogemerk namelijk overgenomen door CVC Capital Partners, waardoor het familiebezit van het Zwitserse merk werd beëindigd. Vrij snel daarna had het merk een nieuw managementteam in dienst, waaronder voormalig IWC-baas Georges Kern.

Dit betekent misschien niet veel voor de gewone man, maar het betekent grote dingen voor het merk. Georges is het type man dat altijd krijgt wat hij wil. In dit geval was het een nieuwe richting voor Breitling. De eerste lancering onder zijn leiding is de nieuwe Breitling Navitimer 8. Wat meteen opvalt, is dat hij inspiratie heeft gehaald bij zijn vorige werkgever, IWC. Meer klassieke ontwerpelementen in combinatie met militair erfgoed zorgen ervoor dat het merk een meer edelmoedig publiek aanspreekt.

De Navitimer 8 is een 43 mm chronograaf ontworpen voor piloten – of natuurlijk liefhebbers van pilotenhorloges. Het blijft trouw aan het Navitimer-familieontwerp en geeft een licht knipoogje aan de erfgoedstukken van Breitling. Het horloge wordt geleverd met Breitling’s gecertificeerde B01 in-house uurwerk en heeft een gangreserve van 70 uur. De Navitimer 8 zal beschikbaar zijn in mei / juni 2018 voor ongeveer 6.500 euro.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *