Lamborghini onthult de nieuwe koning van hun V12-sportwagens

Lamborghini heeft het doek getrokken van zijn Aventador SVJ. Het merk onthult een hypercar die het nieuwe vlaggenschip van de lijn wordt met een V12 die 770 pk produceert. De supercar scheurt van 0 naar 100 in 2,8 seconden en heeft een topsnelheid van meer dan 330 km/u.

“Lamborghini heeft de Nürburgring-Nordschleife vernietigd met een rondetijd van 6: 44.97 minuten”

Om deze snelheden (en stabiliteit) te bereiken, zijn een heleboel aerodynamische upgrades vereist, waaronder een bredere voorkant met een losgekoppelde splitter vooraan, een driedimensionale luchtuitlaat op de motorkap, grotere zijinlaten, een nieuwe achtervleugel en nog veel meer.

Al die upgrades hebben zich overigens bewezen als behoorlijk nuttig. Lamborghini heeft de Nürburgring-Nordschleife vernietigd met een rondetijd van 6: 44.97 minuten, die het huidige ronderecord voor productieauto’s ruim overklast. De SVJ zal ook worden uitgebracht in een ’63’ model dat verwijst naar het jaar waarin het bedrijf werd opgericht. Deze zal een unieke configuratie bevatten die beperkt is tot 63 auto’s. In totaal zullen er 900 SVJ’s worden gebouwd. Prijskaartje? Zo’n 545.000 euro.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *