Wil je regelmatig een nieuwe auto? Dan is leasen misschien een goed idee

Er zijn mensen die in hun auto blijven rijden totdat deze helemaal op is. Tot hij al minstens honderd keer gerepareerd is, en bijna vaker bij de garage staat dan op de stoep. Er zijn er echter ook die dat moment helemaal niet af willen wachten, en die juist het liefst iedere paar jaar een nieuwe auto zouden willen uitzoeken. Of dat mogelijk was, is lange tijd afhankelijk geweest van de inruilwaarde van je auto; had je geluk, dan was deze na een paar jaar nog steeds hoog. De waarde die overbleef kon je vervolgens gebruiken om de aankoop van een nieuwe auto mogelijk te maken, en dat pakweg iedere vijf jaar. Tegenwoordig is er echter ook een andere mogelijkheid om regelmatig een nieuwe auto uit te kunnen zoeken, eentje die steeds populairder wordt: een auto leasen.

Dat kun je ook gewoon zelf!

Dat een auto leasen prive ook kan, dat weet nog lang niet iedereen. Bij een lease auto denken we namelijk al snel aan een zakelijke auto, een auto die je uit mag zoeken van je werkgever.

Dit soort leaseregelingen ‘via de baas’ zijn er inderdaad volop, maar ook als privépersoon een auto leasen kan tegenwoordig heel gemakkelijk. Het wordt zelfs steeds populairder, omdat steeds meer mensen er de voordelen van inzien.

Zo kom je bijvoorbeeld niet meer voor hoge aanschafkosten te staan. Een nieuwe auto kan behoorlijk kostbaar zijn, en deze kosten in één keer ophoesten is lang niet voor iedereen mogelijk. Geld lenen bij een bank of de auto in termijnen betalen is vaak een optie, maar wel eentje waarbij je ook nog eens rente moet betalen, zodat de auto nog duurder wordt.

Kies je echter voor private lease, dan heb je niet te maken met aanschafkosten. Je betaalt vanaf het begin maandelijks een vast bedrag, inclusief verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud, en dat is het. Alleen de brandstof moet je zelf nog betalen. 

Regelmatig een nieuwe uitzoeken?

Zeker voor mensen die het leuk vinden om geregeld een nieuwe auto uit te kunnen zoeken, is private lease vaak een uitkomst. Er zijn altijd mooie private lease deals die ervoor zorgen dat je nadat je leasetermijn erop zit, en je je auto in moet leveren, zo weer een nieuw exemplaar uit kunt zoeken. Geen gedoe meer met inruilwaarde of weer genoeg geld sparen om een nieuwe auto te kunnen kopen, maar gewoon maandelijks een vast bedrag blijven betalen. De ideale manier om iedere paar jaar van auto te kunnen wisselen.

Lees ook deze artikelen