Werken in de horeca wat houdt het in?

Werken in de horeca klinkt altijd als de ideale baan waarin veel uren te maken zijn. En daar is de horeca ook zeker gezicht voor, zo kun je naast je studie in de avond nog steeds een mooi aantal uren werken. Maar wat houdt het nu precies in om in de horeca te werk? Want aan de andere kant moet je wel hard werken in de horeca. In deze blog gaan we in op wat te verwachten bij verschillende functies in de horeca. 

In de bediening 

Als bediening zijnde heb je een grote verantwoordelijkheid. Je bent namelijk het visitekaartje van het restaurant, maar bent ook het aanspreekpunt wat zich tussen de keuken en de klanten bevindt. Als bediening zijnde moet je ervoor zorgen dat de klanten zich op hun gemak voelen. Je zorgt ervoor dat ze eten kunnen bestellen en wanneer het eten klaar is, zorg je ervoor dat het netjes op tafel komt te staan. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat de klanten voldoende drinken aangeboden krijgen, wanneer er drinken wordt besteld ga je dit zelf halen en serveren. Hierbij komt ook kijken dat een beetje verstand van dranken geen kwaad kan, daarnaast is het ook handig om bier te kunnen tappen. Aan het eind van het bezoek rekenen de klanten bij jou af, gelukkig heb je hier handige horeca kassasystemen voor. 

In de afwas 

Als je in de afwas staat heb je geen interactie met de klanten, jouw taak is namelijk ervoor zorgen dat alle vaat op tijd schoon is. Van alle borden en bestek wat uit het restaurant komt, tot al het gereedschap en pannen die de keuken heeft gebruikt. De afwasser is in een restaurant net zo belangrijk als de rest van het personeel. Zonder afwasser kun je namelijk geen restaurant draaiende houden. In de afwas kan namelijk ook de druk aardig oplopen. Wanneer het druk is kan het zijn dat de borden die net gebracht worden, eigenlijk alweer direct naar de keuken moeten om weer naar een nieuwe tafel te gaan. 

In de keuken  

En natuurlijk de kok die ook niet kan ontbreken in het restaurant. De kok zorgt ervoor dat de klanten voorzien worden van de lekkerste maaltijden. Wanneer er een groep aan een tafel zit zorgt de kok ervoor dat alle gerechten tegelijk klaar zijn, zodat iedereen tegelijk kan beginnen met eten. Het is dus ook een hele kunst om in een druk restaurant het overzicht te bewaren. 

Lees ook deze artikelen