Voel je een echte koning met deze knaloranje bolides!

Het is vandaag eindelijk zover: Koningsdag barst weer los! Op 27 april kleuren jaarlijks de straten massaal oranje, worden de feesthoedjes uit de kast getrokken en staan de wildste Koningsdag-festivals voor de deur. En terwijl Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en de Prinsesjes Amalia, Alexia, Ariane zich hoffelijk vermaken in Groningen, kun ook jij als een echte koning de weg op. Hoe? Met een oranje auto natuurlijk! Met deze toffe occasions voel jij je niet alleen op Koningsdag, maar ook de rest van het jaar een heuse royalty. En het mooiste van allemaal: de oranje bolides zijn er in alle prijsklassen.

McLaren 570S Coupé – €159.000

Om maar gelijk met een beest van een wagen van start te gaan: zie hier die 570S Coupé van McLaren. Deze supercar voelt zich net zo thuis op het circuit als op de openbare weg en scheurt van 0 naar 200 km/u in slechts 9,5 seconden. Ter vergelijking, dat is zo ongeveer de tijd dat mijn eigen Aygo net de 60 weet aan te tikken. Dit oranje scheurmonster kost je misschien wel 159.000 euro, maar daar krijg je dan ook een unieke auto voor terug. De 570S Coupé uit 2016 maakt gebruik van een 3,8 liter twin-turbo V8 motor met maar liefst 570 pk’s onder de kap. Daarnaast kun je hem instellen op verschillende rijmodi, zoals Normaal, Sport of Track. Kies je voor laatstgenoemde, dan mag je je klaar maken voor heel wat G-krachten!

Koningsfactor: 9.5

Range Rover Evoque 2.0 Si – €52.950

Zo’n McLaren mag dan snel zijn, maar er zijn weinig auto’s waarin je je zo koninklijk voelt als in een Range Rover. Je torent met deze 4WD over alle andere auto’s heen en je hebt daarmee een perfect overzicht van de weg voor je. Dat is wel anders bij de McLaren! Dit Range Rover model uit 2016 komt onder andere met features als Terrain Response en Hill Descent Control, voor die momenten dat je liever off-road aan het scheuren bent. De 2.0 liter Si4-benzinemotor levert 240 pk en wordt aangedreven door een automatische transmissie. En dankzij het ingebouwde 380 W Meridian Sound System met maar liefst 10 luidsprekers en een twee-kanaals subwoofer knal je tijdens Koningsdag de vetste sounds de straten in.

Koningsfactor: 10

Smart ForFour 1.0 Passion – €12.650

Heb je geen volle zak geld onder je matras liggen om bovenstaande auto’s te kopen? Dan is deze Smart ForFour misschien een betere optie. De handgeschakelde auto uit 2016 beschikt over een 71 pk-sterke driecilinder motor met een topsnelheid van 151 km/u. Ja, dat is even terugschakelen na zo’n McLaren en Range Rover, maar probeer met die twee wagens tijdens Koningsdag maar eens een passend parkeerplekje te vinden in de drukke binnenstad. Precies, dan zit je met zo’n Smart écht veel beter! Dit specifieke model beschikt daarnaast ook gewoon over alle nodige luxe, zoals Cruise Control, Climate Control, Cool & Audio-speakersysteem en een brandstofverbruik van slechts 1 op 23.8.

Koningsfactor: 7

Ford Mustang USA 5.4 V8 Shelby GT500 – €47.500

Nee, dit is niet de eerste GT500 die we op Mannenblog plaatsen, en geloof me: het is ook niet de laatste. Deze prachtige Ford Mustang Shelby GT500 in orange metallic met zwart lederen bekleding is getuned naar maar liefst 625 pk en geeft je die rauwe, brullende Amerikaanse power die je van een Mustang verwacht. De wagen wordt geleverd met Pioneer Dubbel Din-audio, een Kicker subwoofer, 18-inch velgen en ingebouwde navigatie. Het is een wat ouder model (hij komt uit 2009), maar dat doet niets af aan wat een bazen-auto dit is. Accelereren in deze koninklijke bolide doe je trouwens van 0 naar 100 in slechts 4.1 seconden. Doe mij deze maar!

Koningsfactor: 8

Volkswagen Karmann Ghia Convertible – €46.500

Een Volkswagen… wat?! De Karmann Ghia is dan geen nieuw racemonster zoals enkele andere auto’s op deze pagina, maar met een bouwjaar van 1974 komt hij wel akelig dicht in de buurt van het bouwjaar van onze koning himself. Deze cabriolet heeft slechts 14.882 miles op de teller en verkeert nog steeds in uitmuntende conditie. De wagen komt oorspronkelijk uit Californië, waar het die volle 23 duizend kilometer ongetwijfeld met open dak heeft gereden. De weersvoorspelling voor vandaag ziet er goed uit, dus waarschijnlijk kan het dak bij jou straks ook open! Verwacht geen overbodige luxe, maar ga wel uit van heel wat bekijks, want deze auto weet absoluut de show te stelen.

Koningsfactor: 8

Zo zie je maar: je hebt genoeg keus om deze Koningsdag zelf ook als een echte koning de straten door te scheuren. Op GasPedaal.nl vind je trouwens nog veel meer toffe oranje occasions. Waar wacht je nog op? Je hebt nog maar vijf dagen de tijd!



Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *