Upgrade je stijl met deze 10 modetips voor mannen

Mode is belangrijk voor alle mannen. Ja, damesmode is misschien nog wel een grotere markt, maar ook herenmode wordt alsmaar belangrijker. Dit vooral omdat de impact van je uiterlijk bijna elk moment van je leven beïnvloed. Hoe scherp je je kleed bepaalt volgens onderzoeken of je wel of geen salarisverhoging krijgt, of dat de dames je nakijken of straal voorbij lopen en of mensen überhaupt graag met je in contact komen. Aan je lichamelijke kenmerken kan je niet altijd wat doen, maar de manier waarop je jezelf presenteert, heb je helemaal in eigen handen. Mensen vormen eerste indrukken op iemands mode en uiterlijke verzorging, en dat is simpelweg de manier waarop de wereld werkt. Om die reden hebben we een lijst samengesteld met de beste modetips voor mannen!

1. Vergeet de accessoires niet

Zorg er altijd voor dat je op de kleine details let door accessoires te dragen. Items zoals horloges, dassen, sieraden en zakdoeken kunnen je look perfectioneren en de outfit helemaal af maken.

Bron: OGER.nl

2. Kies eens een andere schoenkleur

Wees niet bang om leuke schoenen te dragen. Een man kan nog steeds modieus zijn als hij ervoor kiest om de traditionele bruine of zwarte schoenen thuis te laten. Door wat kleur toe te voegen val je op, maar ga niet té ver. Het moment dat je begint met het toevoegen van verschillende patronen en printjes in verschillende kleuren, is waarschijnlijk het moment dat je je stijl weer eens moet gaan evalueren.

3. Vraag om advies

Niet helemaal zeker wat wel of niet trendy is tijdens het winkelen? Wees altijd bereid om advies te vragen bij je kledingwinkel; de kans is groot dat de aantrekkelijke vrouwen die er werken, dezelfde types vrouwen zijn waar je in eerste instantie indruk op wilt maken. Koop niet alles wat ze je adviseren, maar neem alleen mee naar huis wat je leuk vindt en comfortabel zit.

4. Laat de onderste knoop open!

Hoewel het logisch lijkt om de onderste knoop van je pak dicht te doen, weten we wel beter. Laat hem open! Het is geen winterjas, dus zorg ervoor dat je bij een twee-knoops jasje de bovenste knoop dichtknoopt, maar laat de onderste voor wat het is. Als je een kostuum met drie knopen draagt, knoop dan altijd de middelste knop vast.

Bron: OGER.nl

5. Zorg voor passende kleding

Het is één ding om een duur pak te dragen, maar het is iets anders om ervoor te zorgen dat hij ook echt past. Het dragen van passende kleding heeft misschien wel de grootste impact die men kan maken op hun uiterlijk. Heb je een moeilijke maat? Stap naar de kleermaker: het is een kleine investering die zich uitstekend uitbetaalt.

6. Skip de shirts met enorme logo’s

Vaak zijn die gratis t-shirts die we bij evenementen of als cadeau krijgen geweldig om in huis te dragen, maar draag ze niet elke dag in het openbaar. Je bent geen reclamebord en je wordt ook niet betaald om met grote logo’s rond te lopen. Kies in plaats daarvan voor een effen kleurenshirt of wees creatief en kies een grafisch ontwerp dat bij je past. Draag iets dat representatief is voor de setting waarin je het draagt.

Bron: OGER.nl

7. Houd het simpel

Je wilt een volle kledingkast met toffe kleding, maar overdrijf niet. Draag niet meer dan drie sieraden of meer dan drie kleuren. Kleed je niet als een rockster, tenzij je in een band zit. Als je op wilt vallen, zou een eenvoudiger maar stijlvolle look als een zwart gestreept overhemd met een witte blazer, een donkere spijkerbroek, een elegante riem en je scherpste kledingschoenen zijn. Je kunt ook een flitsend horloge of een eenvoudig accessoire toevoegen, maar houd het daarbij.

8. Elke man heeft een veelzijdig pak nodig

Ongeacht wat je baan is, je zult waarschijnlijk op een bepaald moment in het leven een pak nodig hebben. Dus als je er een gaat kopen, zorg er dan voor dat je goed op let wát je koopt. Denk aan factoren zoals inkepingen, de juiste lengte van de jas (de achterkant mag niet volledig over je billen vallen) en nette, consistente stiksels. Kies je niet voor een maatpak, kies er dan voor om je pak door een kledingmaker in te laten nemen. Bekwame kleermakers weten hoe ze een ‘mwuah’-pak naar een perfect pak kunnen omtoveren.

Bron: OGER.nl

9. Kies kwaliteit boven kwantiteit

Wat heb je aan een kledingkast die vol hangt met items die (A) niet lekker aanvoelen of (B) moeilijk met elkaar te matchen zijn? Kies voor goede kwaliteit kleding. Zorg daarvoor voor een goede basis om áltijd kleding te kunnen matchen. Denk hierbij aan een goede basis van witte en blauwe overhemden, eenvoudige stropdassen en jasjes, broeken en schoenen met simpele kleuren en texturen die niet botsen met je overhemden en t-shirts.

10. Experimenteer met je stijl

De enige manier om echt te leren wat je goed staat, is door erop uit te gaan en nieuwe dingen te proberen. Doe je best om uit je comfortzone te komen wanneer je de volgende keer in de winkel staat of online kleding shopt. Vaak zal je iets vinden waarvan je nooit dacht dat je het zou aantrekken. En maak je stijlfouten, who cares? Morgen weer een nieuwe dag en weer een nieuwe outfit!

Met bovenstaande tips loop je er binnenkort geweldig bij.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *