UFC Fight Night Rotterdam barst los!

We hebben er een jaar op moeten wachten, maar vandaag is het eindelijk zo ver! De tweede editie van UFC Fight Night Rotterdam staat namelijk op het punt van losbarsten in Ahoy Rotterdam. Op het programma vanavond staan een aantal geweldige gevechten met onder andere twee Nederlandse sterren, die vorig jaar ook de winst wisten te pakken. De geweldenaren Stefan ‘Skyscraper’ Struve en ‘The Iron Lady’ Germaine de Randamie gaan respectievelijk de strijd aan met Alexander Volkov en Marion Reneau.

Alexander Volkov vs Stefan Struve

Met zijn 2 meter en 13 centimeter is Stefan Struve absoluut een gigant. Hij is niet alleen de grootste heavyweight die vandaag de dag voor UFC uitkomt – geen wonder waar die bijnaam vandaan komt – maar is ook een van de beste. Zijn vermogen tot intimidatie stopt echter niet bij zijn lengte, want dankzij zijn snoeiharde stoten en schoppen heeft hij maar liefst 32 van zijn 40 professionele gevechten gewonnen, waaronder gevechten tegen enkele UFC veteranen en kampioenen. De uit Beverwijk afkomstige kampioen heeft een aantal indrukwekkende finishes achter de rug op onder andere Bigfoot Silva, Pat Barry, Stipe Miocic, Minotauro Nogueira en Lavar Johnson.

Vanavond neemt Struve het op tegen een andere reus, Alexander Volkov. De in Moskou geboren Rus is een zeer imposant figuur binnen de UFC en met zijn laatste gevechten, waar hij allemaal als winnaar uit de bus kwam, heeft hij het momentum aan zijn zijde om ook vanavond succesvol te zijn. De 2 meter lange vechter mist qua lengte zo’n 12 centimeter op Struve, maar heeft ervaring in zowel Brazilian Jiu-Jitsu en Kyokushin Karate. Wat er dus ook op zijn pad komt, hij kan het aan. Het is dan ook niet gek dat Volkov vs Struve hét gevecht is van deze avond.

“These are fighters. They don’t take the easy road and they don’t look for shortcuts” – Dana White

Germaine de Randamie vs Marion Reneau

Het tweede gevecht op de main card barst los tussen Germaine de Randamie en Marion Reneau. De Randamie won vorig jaar tijdens Fight Night Rotterdam op verbluffende wijze van Anne Elmose. En dat was een serieuze winst: Elmose had werkelijk niets te vertellen in de Octagon. Ze is een van ’s werelds beste kickboksers die ooit voor de UFC heeft mogen vechten. Strikeforce kampioen Marloes Coenen noemt De Randamie, ook wel The Iron Lady genoemd, de beste vrouwelijke stand-up vechter van dit moment. Daar kunnen we het natuurlijk alleen maar over eens zijn.

Haar tegenstander in de Bantamweight Division is vanavond Marion Reneau, die met haar 40 jaar een oudje is in de Octagon. Toch zegt leeftijd in dit geval niets, want de uit Californië afkomstige scoorde in 2015 een plekje in The Ultimate Fighter. En geluk had daar niets mee te maken: The Belizean Bruiser is een bizar goede Jiu-Jitsu artiest. Kortom: vanavond hebben we een van de beste strikers tegenover een levensgevaarlijke grondvechter tegenover elkaar staan. Hoe dat gaat eindigen? We’ll see over een paar uur!

Edit: Het lijkt er toch op dat we vanavond niet mogen genieten van Germaine de Randamie. De Nederlandse MMA-vechter is vanwege een blessure aan haar hand vervangen door de Braziliaanse Talita de Oliveira Bernardo. De vechtster won in april nog van de Hongaarse Iren Racz in slechts vier minuten door haar tegenstander in een nek-lock te leggen. Too bad, geen De Randamie dus voor ons vanavond!

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *