Duitsland ontvangt Europa’s beste voetballers bij het EK van 2024

De voetbalwereld kijkt reikhalzend uit naar de zomer van 2024, want dan vindt het EK voetbal plaats in Duitsland. Van 14 juni tot en met 14 juli strijden 24 landen om de felbegeerde Europese titel. Tien stadions verspreid over het land fungeren als strijdtoneel voor de beste voetballers van het continent.

Een overzicht van de EK 2024 stadions

Het EK 2024 wordt afgewerkt in tien indrukwekkende voetbaltempels. Van de iconische Allianz Arena in München tot het imposante Olympiastadion in Berlijn. Werkelijk elke locatie ademt voetbalhistorie. De Red Bull Arena in Leipzig, een relatieve nieuwkomer, staat bekend om zijn innovatieve design en bruisende sfeer. Traditieclubs als Borussia Dortmund (Signal Iduna Park) en FC Schalke 04 (Veltins-Arena) verwelkomen duizenden enthousiaste fans.

Andere EK 2024 stadions zoals de Mercedes-Benz Arena in Stuttgart, de Deutsche Bank Park in Frankfurt en het RheinEnergieStadion in Keulen combineren moderne faciliteiten met een unieke voetbalbeleving. Het Volksparkstadion in Hamburg, thuisbasis van HSV, en de Merkur Spiel-Arena van Fortuna Düsseldorf maken het speelveld compleet.

Nederland in actie

Het Nederlands elftal, gecoacht door bondscoach Ronald Koeman, is ingedeeld in Groep D. Oranje neemt het op tegen Frankrijk, Oostenrijk en EK-debutant Polen. De ploeg begint het toernooi op 16 juni in het Volksparkstadion tegen Polen. Vervolgens wacht op 21 juni het treffen met Frankrijk in de Red Bull Arena. De groepsfase wordt afgesloten op 25 juni tegen Oostenrijk in het majestueuze Olympiastadion in Berlijn.

Met sterren als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Memphis Depay hoopt Nederland eindelijk weer eens ver te komen op een groot toernooi. De laatste keer dat Oranje de finale haalde was in 1988 – toen het EK gewonnen werd. Kan dit talentvolle team in de voetsporen treden van legendes als Gullit, Van Basten en Rijkaard?

Een ware voetbalzomer

Duitsland staat bekend als een ware voetbalnatie en zal ongetwijfeld een perfecte gastheer zijn. De tien speelsteden bereiden zich voor op een zinderende voetbalzomer. Naast de wedstrijden zelf zijn er tal van side-events, fanzones en festiviteiten.

Voor de supporters die niet live in de stadions aanwezig kunnen zijn, zijn er ruime mogelijkheden om toch de EK-sfeer te proeven. Grote schermen op publieke pleinen, gezellige voetbalcafés en natuurlijk tv-uitzendingen brengen het toernooi tot leven.

Weddenschappen

Wil je de spanning van het EK 2024 nog verder opvoeren? Dan bieden online bookmakers zoals Club BetCity je de kans om op jouw favoriete teams en spelers te wedden. Gaat Nederland de groepsfase door? Wie wordt topscorer van het toernooi? Tal van weddenschappen maken het EK nog interessanter.

Ben je er klaar voor?

Met het EK 2024 in het verschiet kan de voetballiefhebber zijn hart ophalen. Duitsland is klaar om een onvergetelijk toernooi neer te zetten in zijn iconische stadions. Topteams uit heel Europa, waaronder het veelbelovende Nederlands elftal, gaan strijden om de Europese troon. Of je nu live in het stadion bent, met vrienden op een terras kijkt of thuis meeleeft: het EK 2024 belooft een voetbalfeest te worden zoals we dat al jaren niet meer hebben meegemaakt. Laat die zomer maar komen!

Lees ook deze artikelen