Het vernieuwde Van der Valk Ridderkerk restaurant: sfeervol én lekker!

Vlakbij het industriegebied tussen Ridderkerk en Barendrecht vind je Van der Valk Ridderkerk. Zo’n 10 jaar geleden, op 29 juni 2007 om precies te zijn, opende het familiebedrijf de deuren van deze vestiging. Met bijna honderd hotels onder deze vlag is het van belang de kwaliteit hoog te houden, en dat geldt niet alleen voor de kwaliteit van de slaapkamers. Ook het Van der Valk restaurant, dat gelegen is op de begane grond van het hotel, is om deze reden onlangs volledig gerenoveerd. Wij besloten zelf ook een kijkje én een hapje te nemen in het vernieuwde restaurant.

“Een mooie combinatie van een nieuw, luxe decor, en gewoon heel erg lekker eten”

Dat maakte het voor mij ook meteen de allereerste keer dat ik een Van der Valk restaurant bezoek, ondanks het feit dat ik al de helft van mijn leven in Ridderkerk woon. Immers: een Van der Valk Restaurant bezoek je toch alleen als je daar ook echt overnacht? Dat was in ieder geval de gedachte die ik altijd heb gehad. Toch was niets minder waar. In de twee uur die mijn partner en ik er hebben gezeten, veranderde mijn beeld van ‘simpel hotelrestaurant’ naar ‘hier gaan we zeker nog een keer heen’. Waar dat door kwam? De mooie combinatie van een nieuw, luxe decor, en gewoon heel erg lekker eten.

Chique geheel

Bij binnenkomst was het een klein beetje rommelig. Zo werden we door een enthousiaste jongeman eerst naar het gedeelte achterin het restaurant geleid, maar dit gedeelte bleek uiteindelijk gereserveerd te zijn. Toch maar weer terug naar voren dan. We startten met een voorgerecht bestaande uit de Pata Negra (€14,50) en de Carpaccio (€10,50). Heerlijk, kan ik daar kort over zijn! Beide verrukkelijke voorgerechten werden geserveerd op chique borden die geheel in de stijl van de rest van het restaurant waren. “Echt een enorme vooruitgang, deze uitstraling”, vermeld mijn vriendin, die zelf ruim acht jaar geleden als serveerster werkte in hetzelfde, toen nog ‘oude’ restaurant. Een gemiste kans waren wel de nepbloemen die als decoratie werden gebruikt.

Zeer fijne smaak

Tijd voor het hoofdgerecht, dat voor mij bestond uit de Oosterse Kip (€18,50), en voor mijn vriendin de Tournedos (€21,50). De malse kipsate werd geserveerd met pikante satésaus, gebakken ananas, kokosbonen en pindakoek. En terwijl mijn vriendin (kamp anti Pizza Hawaii) zweert dat ananas absoluut niet bij rijst geserveerd mag worden, kon ik me op dat moment niets lekkerder bedenken. De tournedos werd bijgestaan door een verrassend lekkere wortel-broccolitaart, broccolini, wortel en asperges. Oondanks dat het aspergeseizoen officieel al voorbij is, was het een mooie toevoeging aan het gerecht. Opvallend was dat je ook gewoon erg veel eten krijgt voor je geld, maar bovenal: alles smaakt geweldig.

Met enige moeite – we zaten al bijna vol – besloten we toch het dessert er nog bij te proppen. Voor mij een heerlijke wafel met kersen en ijs, voor mijn gezelschap de apfelstudel met vanillesaus en vanille ijs. Hoewel we ervan overtuigd zijn dat het met de smaak helemaal goed zat, kregen we beiden gewoon niet meer dan 3 happen weg. Nog even natafelen met een muntthee, en het zat er voor ons weer op.

Conclusie

Van der Valk Ridderkerk is, zeker met de recente face-lift, een restaurant waar je absoluut eens een hapje moet gaan eten. De locatie is sfeervol, het personeel enthousiast en vriendelijk, en het eten om van te smullen. Ons zien jullie zeker terug!

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *