6 tips om het perfecte trouwpak te kopen

Het perfecte trouwpak vinden, dat is natuurlijk wat je wilt voor het moment dat jij het jawoord geeft aan jouw grote liefde. Maar hoe vind je nu het perfecte trouwpak? Dat is nog niet zo eenvoudig. Er zijn zoveel opties en mogelijkheden wat betreft trouwpakken, dat het goed kan zijn dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Met deze 10 tips kun jij met een gerust hart op pad om het juiste pak voor jullie huwelijksdag te vinden. 

1. Begin op tijd met oriënteren 

De belangrijkste tip is misschien wel; begin op tijd! Wanneer je alle opties open wilt houden en niet vanwege tijdgebrek een keuze moet maken is het advies om zeker drie maanden voor de huwelijksdag op zoek te gaan naar het geschikte trouwpak. Zo kun je zowel voor een maatwerk- als confectiepak kiezen. 

2. Bepaal het budget 

Bij een trouwerij komen veel kosten kijken, zo ook de kosten voor het trouwpak. Bepaal samen met je partner hoeveel jullie hieraan uit willen geven. Zo kun je gericht op zoek gaan naar een trouwpak dat bij dit budget past. De gemiddelde prijs voor een trouwpak ligt tussen de €800,- en €1400,-.

3. Bepaal het thema van de huwelijksdag

Het is belangrijk dat jij in jouw trouwpak mooi in het totaalplaatje van de huwelijksdag past. Daarom is het belangrijk om het thema of de gekozen trouwlocatie goed in je achterhoofd te houden en te delen met de tailor die je helpt in de winkel. Je wilt natuurlijk niet uit de toon vallen op je eigen huwelijksdag!

4. Wil je het trouwpak doordragen na de huwelijksdag?

Wanneer je het trouwpak na de bruiloft door wilt dragen is het goed dit aan te geven tijdens de afspraak in de winkel. Niet alle stoffen zijn geschikt om dagelijks te dragen of om mee op de fiets te stappen. 

5. Match het pak bij de outfit van je partner

Vaak moeten de outfits voor de huwelijksdag geheim blijven. Toch is het essentieel dat jouw trouwpak aansluit bij de outfit van je partner. Neem daarom altijd een stofstaaltje mee van de jurk. Ook is het fijn om te vragen of je aanstaande foto’s van de outfit kan delen met degene die jou helpt bij het vinden van jouw trouwpak. Zo kan ervoor gezorgd worden dat jullie een perfecte match vormen. 

6. Kies bewust wie je meeneemt naar de afspraak 

Natuurlijk vindt iedereen het leuk om met jou jouw trouwpak uit te zoeken. Maar hoe meer mensen, hoe meer wensen. Dus wees je bewust van wie je meeneemt en neem bij voorkeur maximaal 3 mensen mee. 

Lees ook deze artikelen