Tips voor het kopen van een bedrijfswagen

Als je een bedrijfswagen koopt, dan wil je natuurlijk een goede keuze maken. Het is tenslotte niet zomaar een kleine aankoop. Als het goed is ga je er jaren plezier mee hebben en bovendien geld mee verdienen. Maar er zijn zo veel opties en zo veel dingen om op te letten, wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? Wat is wel en niet belangrijk? De beste tips voor het kopen van een bedrijfswagen lees je hier.

1: Hoe groot is de laadruimte?

De laadruimte is voor veel bedrijven een groot aandachtspunt. Als je namelijk dingen moet vervoeren, is het wel belangrijk dat dit ook makkelijk in de wagen past. Je wil ook niet dat het ooit voorkomt dat je eigenlijk onvoldoende ruimte hebt. Je kan beter kiezen voor een wagen die dan wat groter is dan wat je eigenlijk verwacht nodig te hebben, dan dat je eentje koopt die volgens jou het perfecte formaat is. Zo kom je nooit voor verassingen te staan.

2: Gaat hij lang mee?

Als je een ouder model koopt, is er al snel het risico dat je een wagen koopt die misschien al aan zijn laatste jaren toe is. Niet elke auto gaat namelijk even lang mee. Je wil voorkomen dat je geld investeert in een bedrijfswagen en hier na twee jaar enorm spijt van hebt, omdat je maar blijft betalen voor schadereparatie o.i.d. Zorg in ieder geval voor een goede bedrijfswagenverzekering, zodat je niet veel van de schade zelf moet betalen. Het verzekeren bedrijfswagen kan dan ook echt niet ontbreken.

3: Rijdt hij prettig?

Je wil natuurlijk lang doen met de wagen en er dus ook zo veel mogelijk uit halen. Maar wat nou als je er na een jaar achter komt dat je de wagen helemaal niet prettig vindt rijden? Wat doe je dan? Tja, je hebt hem nu toch al gekocht en komt er ook niet zomaar weer vanaf. Maak dus altijd een proefrit en zorg ervoor dat je jezelf echt honderd procent kan zien rijden met de wagen. Als het niet vanaf het begin al prettig aanvoelt en je niet dat vertrouwde gevoel krijgt van de wagen, dan is het waarschijnlijk ook niet de wagen voor jou. Houd dit dan ook altijd in je achterhoofd. Twijfel je enigszins vanaf het begin? Kijk dan nog even verder, want je vindt vroeg of laat hoe dan ook een wagen die perfect past bij jou en je behoeften.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *