Scheerapparaat kopen? Deze types zijn er!

De een moet er meer aan geloven dan de ander, maar wij mannen kunnen er niet om heen: het scheren van de baard. Nu kan je natuurlijk je baard laten staan er er elke dag bij lopen als een echte viking (en ja, dan vinden we je best een bad-ass), maar het gros van de mannen zal toch een keer in de zoveel tijd, of een hoop zelfs elke ochtend, zijn baard scheren, knippen of trimmen. Een kijkje in diverse elektronicawinkels laat ons zien dat er gigántisch veel aanbod is op gebied van scheerapparaten. Aan ons de taak om jou te vertellen waar je op moet letten bij de aanschaf van zo’n ding!

Hoe kies ik het juiste scheerapparaat?

Wanneer je eenmaal in je favoriete elektronicashop terecht bent gekomen, zal je versteld staan van hoeveel scheerapparaten er nou eigenlijk zijn. Het is belangrijk rekening te houden met bepaalde zaken, zoals het merk, de kwaliteit, functies en zelfs het type baard dat je hebt. Een goed elektrisch scheerapparaat gaat jaren mee en is dan ook een goede investering. Van belang is het dan ook dat je voor kwaliteit gaat, en die is er zelfs met een laag budget! Scheerapparaten zijn er in verschillende soorten en meten, namelijk:

Foliescheerapparaat – Dit scheerapparaat heeft een dun metalen gaas die het van links naar rechts draaiende mes bedekt. Een enkelvoudig foliescheerapparaat is geschikt voor mensen met een trage haargroei. Meer haar dan een gemiddelde gorilla? Ga dan voor een dubbele of drievoudig foliescheerapparaat.

Waterdicht elektrisch scheerapparaat – Waarom eerst douchen en vervolgens je baard scheren? Combineer die twee met een waterdicht elektrisch scheerapparaat. Deze toestellen zijn beschermd met een waterdichte behuizing, waardoor je tijdens het douchen gewoon je baard in toom kunt houden.

Roterend scheerapparaat – Deze toestelen zijn vaak voorzien van twee of drie roterende bladen die door ronde scheerkoppen worden behuisd. Er zijn twee soorten: double-action-scheerapparaten, waarbij het haar gelift wordt voordat het scheerapparaat de haartjes verwijderd, en een micro-action, die minder metaal tussen de huid en het messenblok hebben. Dit zorgt weer voor een gladder scheerresultaat.

Trimmers – In plaats van het compleet afscheren van je baard, kan je er natuurlijk ook voor kiezen slechts een gedeelte te trimmen. Gelukkig zijn er apparaten met ingebouwde trimfuncties. Ook kan je kiezen voor apparaten die op elk gewenste lengte kunnen trimmen.

Let op gebruiksgemak en comfort

Door het grote aanbod zijn er dus ook veel verschillende apparaten waaruit je kunt kiezen. Ligt dat Philips-scheerapparaat beter in de hand dan de Remington? Heb je grote of kleine handen? Het zijn allemaal factoren waar je rekening mee moet houden, zeker als je vaak moet scheren. Vergeet ook niet dat het apparaat schoongehouden moet worden en dat zelfs de bladen van een elektrisch scheerapparaat soms vervangen moeten worden. Elektrische scheerapparaten zijn er overigens in alle prijsklassen. Zo heb je al een Philips scheerapparaat voor zo’n 25 euro, maar je ook uitschieters die je enkele honderden euro’s lichter

Meer weten over het scheren, of juist het laten groeien van je baard? Stay tuned, over een week publiceren wij een uitgebreide guide voor alles op het gebied van shaving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*