Ondergoed voor mannen: welke stof is het beste?

Waarschijnlijk vertelt niemand je dit, maar een verkeerd uitgekozen stuk ondergoed kan waarschijnlijk je hele dag verpesten. Een oncomfortabele stof of gebrek aan ondersteuning zorgt ervoor dat je je er de hele dag aan kunt ergeren en je totaal niet kan concentreren op je werk. Hoewel er verschillende soorten ondergoed op de markt beschikbaar zijn, kan het kiezen van het juiste materiaal voor jou al het verschil maken in je dagelijkse leven. Hieronder hebben we het over de verschillende soorten stoffen ondergoed – en geloof ons: het maakt écht een verschil!

Katoenen ondergoed

Als een van de meest voorkomende stoffen waaruit de grote fabrikanten hun ondergoed produceren, wordt katoen om verschillende redenen op grote schaal gebruikt in deze industrie. Het is natuurlijk en ademend; het is zeer betaalbaar en absorberend, perfect om je privé gebieden veilig en gezond te houden. Het is in de meeste gevallen comfortabel en overtreft veel andere stoffen in draagomstandigheden. Deskundigen adviseren echter fervente sporters om te kiezen voor nylon. Omdat katoen vrij goed vocht absorbeert, wordt het gemakkelijk gevuld met al het zweet dat ontstaat tijdens het sporten, wat nogal ongemakkelijk is.

Bamboo ondergoed

Alhoewel katoenen ondergoed momenteel nog steeds de koning is in de ondergoedwereld, hopen we stiekem dat deze bamboe stof het van de troon zal stoten. Het steeds populairder wordende ondergoed gemaakt van bamboe ademt namelijk perfect en het neemt tot wel 7x meer vocht op dan katoen! Dit voorkomt nare geurtjes en zorgt voor een fris gevoel de hele dag door. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat loop je er comfortabel bij. Zelf zijn we al enorme fan van de bamboo boxershort van Yourbamboobasics.com: zo zacht én comfortabel zien we ondergoed niet vaak.

Nylon ondergoed

Door de drager droog te houden, is dit complex van microvezels een geweldig alternatief voor diegenen die geen katoenen slip kunnen dragen vanwege langdurige sportsessies of workouts. Ook blijft de kleur in deze stof jarenlang behouden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het uiterlijk. Maar dat is niet alles: zelfs personen die niet de hele dag in de sportschool te vinden zijn kan kiezen voor nylon, omdat het vrij goed werkt in alle denkbare draagomstandigheden.

Polyester ondergoed

Deze dunne en ademende stof wordt veel gebruikt in de ondergoedindustrie vanwege de verbluffende eigenschappen. Het biedt geweldige ondersteuning, vergelijkbaar met katoen, maar het is half zo dun als katoen. Het is perfect voor degenen die liever een strakke jeans of broek dragen, omdat het heel dicht bij het lichaam blijft. Deze specifieke stof is echter niet zo absorberend als katoen, dus het kan wat ongemakkelijk zijn voor degenen die overvloedig zweten.

Zijden ondergoed

Misschien wel de meest elegante stof voor ondergoed: het is geweldig voor mensen met een gevoelige huid. Hoewel het geen hoog niveau van ondersteuning biedt, is het perfect voor gelegenheden waarbij je dat niet nodig hebt. Het is een verkoelende stof, perfect voor warme zomerdagen. En ja, zijden ondergoed straalt tegelijkertijd een bepaalde luxe uit. Leuk voor in de slaapkamer, maar het is hier geen persoonlijke favoriet!

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *