Pull Up Mate Review – een solide portable pull-up bar voor iedere woning!

Jarenlang trainde ik met een pull-up bar die ik in de opening van mijn deur kon hangen, maar nadat ik verhuisd ben en géén van mijn deurposten – nu allemaal van kunststof – een dergelijke portable pull-up bar aan kon, moest er een andere oplossing komen. Wij ontvingen op de redactie van Mannenblog.com een exemplaar van de Pull Up Mate, een product van Britse makelij dat sinds kort enorm populair is op allerlei social media kanalen. Wil je ook een paar kilogram verluizen, borstspieren laten groeien en een lichaamsvorm te ontwikkelen waar je trots op kunt zijn? Dan is de Pull Up Mate alles wat je nodig hebt. Pull Up Mate is sterk, maar toch lichtgewicht en gemakkelijk te monteren. Hij kan plat worden verpakt en is binnen enkele minuten opgebouwd.

Wat is de Pull Up Mate?

Pull up Mate is een revolutie in draagbare en op te bergen apparatuur voor thuistraining. Met het eenvoudig te monteren en te demonteren frame kun je met Pull Up Mate een hele reeks oefeningen uitvoeren op één apparaat, allemaal in je eigen huis, in je tuin of waar je maar wilt.

De trainingen die je uitvoer zijn gefocust op bodyweight-oefeningen, met je eigen lichaamsmassa als weerstand. Klinkt simpel? Wacht maar tot je een paar pull-ups probeert uit te voeren! Je kunt de oefeningen op de Pull Up Mate moeilijker maken door de positie van het lichaam en de greep te veranderen. Als je klaar bent met trainen, berg je de Pull Up Mate binnen 60 seconden op voor de volgende training. Of zoals in mijn geval, laat je hem gewoon in je woonkamer staan.

Hoe degelijk is de Pull Up Mate?

Aanvankelijk hard ik een beetje een hard hoofd in de kwaliteit van een apparaat als de Pull Up Mate. Staat hij wel stabiel, voelt het niet ‘eng’ om oefeningen uit te voeren, en ga zo maar door. Nadat het apparaat eenmaal opgesteld in mijn woonkamer stond, bleken dat allemaal loze gedachten. De Pull Up Mate is namelijk enorm stevig. Soms is het tijdens het optrekken wel even wennen dat de bar ietsjes beweegt, maar het frame in zijn geheel staat als een huis. Stabiliteit is dus geen issue. De gratis opbergtas is overigens een geweldige bonus en zorgt ervoor dat je het gehele apparaat gemakkelijk in een kast, of onder je bed weg kunt stoppen. De makers van Pull Up Mate raden een maximum gewicht aan van 110 kilogram. Ben je zwaarder, dan is het wellicht verstandig een alternatief te zoeken.

Waar kan ik een Pull Up Mate kopen?

De Pull Up Mate kost zo’n 120 euro en wordt gratis geleverd. Bestellen doe je op PullUpMate.co.uk

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *