Praktische kledingtips voor mannen

Hoewel niet alle mannen er om geven, dragen de meesten graag modieuze kleding. Toch wordt dit onderwerp op een gemiddeld mannen blog nog vaak vermeden. We maken ons niet zo druk of bepaalde kleding wel bij ons lichaamstype past of niet. Daarom zijn hier enkele kledingtips voor mannen die hen kunnen helpen om de perfecte kleding te kiezen voor hun verschillende lichaamstype.

Mannen met een korte taille

Mannen met een korte taille moeten het dragen van jeans en broeken zoveel mogelijk vermijden. Vermijd het dragen van korte lange tanktops, want die hebben de neiging je korte taille te benadrukken. Een combinatie van roze overhemd en zwarte broek past niet bij jouw lichaamstype, omdat het de verticale stroming zou verstoren. Het zou altijd raadzaam zijn om een centimeter hoger op de taille te houden bij het naaien van je broek.

Mannen met lange taille

Mannen met een lange taille moeten het andersom doen in vergelijking met mannen met een korte taille. Je moet zoveel mogelijk jeans dragen. Je kunt contrasterende kleuren T-shirts dragen en een jasje met dubbele borst om te voorkomen dat de ogen van mensen op je benen vallen. Je zou ook kunnen kiezen voor riemen met een hoge gesp.

Mannen met platte billen

Maak je je zorgen over je platte billen? Dan moet je speciale aandacht besteden aan je broek. Draag een broek die een goede pasvorm heeft. Een rechte lange broek past goed bij je lichaamstype.

Modetips die kunnen helpen

 • Grotere en gedurfdere patronen laten je groter lijken dan je in werkelijkheid bent.
 • Kleding met horizontale patronen helpt je breder te lijken 
 • Kleding met verticale patronen helpt je langer en dunner te lijken.

Kledingtips voor mannen voor een sollicitatiegesprek

 • Vermijd het dragen van formele mannenkleding 
 • Kies de juiste kleur kleding en maak een goede combinatie van je zakelijke pak en stropdas
 • Vermijd het dragen van een jasje met dubbele borst voor het interview
 • T-shirt met lange mouwen zou de meest idiote keuze zijn
 • Zijden stropdas kan wonderen doen voor je kledingstijl

Imago is voor mannen net zo belangrijk als voor vrouwen, en zelfs nog belangrijker, want iemand wordt voor 93% beoordeeld op zijn non-verbale communicatie. Samen met de communicatievaardigheden van een man trekt hij de aandacht van de maatschappij met zijn garderobe. 

De basisgarderobe

Hier zijn enkele modetips voor mannen die je zullen helpen er op je best uit te zien, te beginnen met de basisgarderobe voor iedereen.

 • Je moet je pakken altijd door een vakman laten aanpassen
 • Zorg er altijd voor dat de kragen van je overhemden niet te strak of te los zitten en dat de manchetten van je overhemden ongeveer een centimeter onder de mouwen van je pak zitten
 • Je moet je schoenen goed onderhouden
 • Het is beter om een gewoon gouden horloge met ketting of leren band te dragen
 • Je moet altijd over de kuitvoorraden dragen, zodat je benen niet te zien zijn als je zit
 • Draag altijd een glimlach en schud stevig de hand, want dat zijn de beste accessoires 😉

Tips voor mannen om er slanker uit te zien

Als je er slanker uit wilt zien, probeer dan krijtstrepen te dragen en vermijd patronen. Je kunt kiezen voor effen en donkere pakken in plaats van volumineuze stoffen. Je kunt gaan voor getailleerde jasjes en niet denken aan te lange of te korte jasjes. Ga ook voor schuine zakken zonder kleppen of geplooide broeken of lange kraagpunten die kleppen vermijden of licht taps toelopende broeken of gespreide kragen.

Tips om er stoerder uit te zien

Om er stoerder uit te zien kun je sportjassen van contrasterende kleuren dragen en effen donkere pakken vermijden. Je kunt ook lichte kleuren dragen en gestreepte overhemden of geruite patronen vermijden in plaats van korte jasjes. Je kunt ook kiezen voor jachtkleding heren, omdat dit altijd robuust is uitgevoerd. Indien mogelijk kun je gaan voor volumineuze tweed en niet voor getailleerde jasjes of draag double breasted jasjes en vermijd smalle halsdassen en revers. Draag brede halsdassen en revers en ga niet voor broeken zonder manchetten. Je kunt ook gaan voor pakken met geplooide manchetten, sokken of schoenen in dezelfde stijl.

Lees ook deze artikelen