Baardbalsem of baardolie: welke moet je gebruiken voor een geweldige baard?

Baardbalsem of baardolie? Het is één van de meest gestelde vragen die barbiers gesteld worden. Mocht je denken dat baardbalsem en olie precies hetzelfde is, think again. Baardbalsem is een licht stylingsproduct gemaakt door het mengen, verwarmen en koelen van oliën, boters en waxen. Baardolie is op zijn beurt weer een moisturizer en conditioner gemaakt door het mengen van basisoliën en essentiële olie-mengsels of in sommige gevallen geuroliën. In deze post leggen we de verschillen tussen baardbalsem en baardolie uit en vertellen we je wanneer je ze moet gebruiken. Daarnaast geven we een aantal goede tips over welke balsem of olie een goede keuze is. Let’s find out!

Baardbalsem

Baardbalsem is een styling- en shapinghulpmiddel en daarnaast een zeer potente baard conditioner. Een goede baardbalsem hydrateert de huid onder de baard en geeft houvast voor het stylen van je baard. Voor het beste resultaat vermijd je baardbalsems met behulp van synthetische waxen of boters zoals vaseline. Deze kunnen je huid irriteren en gezichtshaar beschadigen. Zoek een baardbalsem met natuurlijke waxen zoals sheaboter, bijenwas of lanoline. Deze ingrediënten zijn natuurlijk, zijn soepel voor de huid en hebben minder kans om je huid te irriteren.

Als je een incomplete of dunne baard hebt, overweeg dan het gebruik van een baardbalsem met sheaboter, want shea kan je de illusie geven van het hebben van gezichtshaar. Zorg er in aanvulling op de natuurlijke waxen/boters voor dat de baardbalsem natuurlijke moisturizers zoals jojoba of arganolie bevat. Zonder de vochtinbrengende crèmes, zullen de waxen en boters droog worden, waardoor de baard broos wordt en snel breekt. Een baardbalsem van hoge kwaliteit met alle natuurlijke vochtinbrengende crèmes en waxen hydrateert, conditioneert en biedt houvast voor het vormen en stylen. Als je op zoek bent naar een all-in-one baardconditioner en stylinghulp die gemakkelijk te gebruiken is, dan is een natuurlijke baardbalsem een goede keuze. Daarnaast is er nog verschil in de soorten balsems. Zo zijn er balsems die zachter zijn (meer olie > meer verzorging, minder styling) en balsems die wat harder zijn (meer wax > minder verzorgend, betere styling).

Baardbalsem gebruiken
Baardbalsem is een geweldige all-in-one baard-moisturizer, conditioner en stylinghulp. Was voor de beste resultaten je baard met een volledig natuurlijke baardzeep. Breng de baardbalsem vervolgens aan op de handdoekdroge baard (idealiter dus nog een klein beetje vochtig). Schraap een hoeveelheid balsem en wrijf een beetje tussen je handpalmen. Balsem is veel stugger dan olie, dus door de warmte die ontstaat door het wrijven wordt de balsem vloeibaar. Verspreid de balsem vervolgens over je baard, waarbij je begint bij je nek en langzaam omhoog werkt. Gebruik zo nodig drie keer per dag. Alle natuurlijke baardbalsems met sheaboter en bijenwas kunnen prima blijven zitten tot je je baard wast. Baardbalsems die vaseline bevatten, moeten elke nacht worden uitgespoeld om schade aan het gezichtshaar te voorkomen. Tip: gebruik een baardkam om de balsem goed door je baard te verspreiden en direct te stylen.


GBS baardbalsem

Deze Grave before shave (goede naam ook) baardbalsem helpt om je wilde baardharen te temmen. Het conditioneert en beschermt daarnaast de huid perfect. De baardbalsem is gemaakt van de beste oliën en boters. In totaal zijn er tien verschillende soorten balsems van dit merk die verkrijgbaar zijn:

– Aphrodisiac baardbalsem
– Tequila Limon baardbalsem
– Caramel Mocha baardbalsem
– Cigar Blend baardbalsem
– Originele/OG baardbalsem
– Bay Rum baardbalsem
– Viking Blend baardbalsem
– Gentlemen’s Blend baardbalsem
– Head Hunter baardbalsem
– Pine Scent baardbalsem

Een potje kost je €19,95 en bevat 60 ml balsem. Klik hier voor meer informatie.

Baardolie

Baardolie is een gemakkelijk te gebruiken moisturizer en conditioner. Baardoliën van hoge kwaliteit hydrateren de huid onder je baard, verzachten je gezichtshaar, verminderen jeuk en creëren de perfecte situatie voor een gezonde baardgroei. Gebruik voor het beste resultaat een baardolie met een jojoba- of arganbasis. Jojoba en Argan zijn de beste vochtinbrengende gezichtsbeharing en beide hebben een lange houdbaarheid.

Naast dat het een geweldige moisturizer is, kan baardolie fungeren als baarddeodorant en eau de cologne. Zoek naar een baardolie geparfumeerd met een etherische oliemengsel, niet met geuroliën. Essentiële oliën worden gedestilleerd uit de natuur terwijl geuroliën synthetisch zijn en mogelijk de baard kunnen beschadigen. Als je op zoek bent naar een gemakkelijke, eenvoudige en snelle manier om het gezichtshaar te hydrateren en te conditioneren, de jeuk van de vroege groei te verminderen en de condities te creëren voor een gezonde baardgroei, dan is natuurlijke baardolie een product dat je niet mag overslaan.

Baardolie gebruiken
Baardolie is een gemakkelijk te gebruiken baard-moisturizer en conditioner die de huid onder je baard hydrateert, gezichtshaar verzacht en de condities creëert voor een gezonde baardgroei. Baardolie is vooral nuttig tijdens de eerste zes weken van baardgroei wanneer jeuk een probleem kan zijn. Als je een van nature dikke, lange baard hebt, kun je baardolie makkelijker vinden om mee te werken dan baardbalsem. Was voor de beste resultaten je baard met een natuurlijke baard-zeep en breng de baardolie aan zodra de haren handdoekdroog zijn (dus nog een klein beetje vochtig, net als bij de balsem). Gooi een hoeveelheid baardolie in je handpalm (zo’n 5 druppels) en masseer deze in je huid en baard. Gebruik zo nodig drie keer per dag. Zoals de natuurlijke baardbalsems hoeft ook baardolie niet te worden uitgespoeld. Tip: gebruik een baardkam om de olie goed door je baard te verspreiden.GBS baardolie

De Grave Before Shave baardolie bevat alle ingrediënten die je baardharen hydrateren en versterken en zorgt voor een gezonde groei en een volle look. De baardoliën van Grave Before Shave zijn daarnaast ontworpen om de huid onder de baard te behandelen tegen roos en schilfering om je baard met comfort te dragen, zonder droge huid of witte schilfers. De baardolie van Grave Before Shave staat bekend om zijn heerlijke diversiteit aan geuren. Stuk voor stuk meesterwerkjes. De baardolie is te verkrijgen in de volgende stijlen:

– Aphrodisiac
– Tequila Limón
– Caramel Mocha
– Cigar Blend
– Head Hunter
– The Outdoorsman
– Bay Rum
– Gentlemen’s Blend
– Pine Scent
– OG Scent
– Viking Blend

Een flesje kost je €17,95 en bevat 30 ml. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *