Magic truffels kopen voor therapie? Dit moet je weten

Steeds meer onderzoek toont aan dat hallucinogenen zoals magic truffels, paddo’s en ayahuasca zeer effectieve behandelingen kunnen zijn voor angst, depressie, verslaving en trauma. Al vele jaren lang wordt geprobeerd oplossingen te vinden voor deze mentale problemen, maar het lijkt erop dat psychedelica misschien wel eens de doorbraak zou kunnen zijn.

Zo werkt therapie met psychedelica zoals magic truffels

Deelnemers van deze psychedelische studies nemen deze psychedelica meestal in een ontspannen omgeving. Ze worden geblinddoekt, krijgen een koptelefoon op en luisteren naar muziek. Getrainde supervisors moedigen hen aan om “naar binnen te gaan en te ervaren wat er ook gaat komen”, zegt Alan Davis, die psychedelica studeert aan de Johns Hopkins University. In deze universiteit worden middelen als magic truffels, paddo’s en dmt zorgvuldig bestudeerd.

Bad trips rondom psilocybine zijn hier zeldzaam. Johns Hopkins en NYU-onderzoekers hielden 500 sessies zonder enige “ernstige nadelige effecten” waar te nemen. Toch kunnen ze voorkomen. Voorstanders zeggen dat zorgvuldige dosiscontrole, supervisie en gecontroleerde instellingen erg belangrijk zijn. Psilocybine-sessies duren doorgaans tussen de vier en zes uur, terwijl LSD-sessies 12 uur duren. Robin Carhart-Harris, die het Center for Psychedelic Research leidt aan het Imperial College in Londen, theoretiseerde dat dergelijke sessies je brein kunnen ‘resetten’.

Wat is de wetenschap achter magic truffels en therapie?

Ben je benieuwd naar hoe deze psychedelica dan in het lichaam werken? Je bent niet alleen! Van psychedelica is aangetoond dat ze de groei van nieuwe hersencellen stimuleren en complexere verbindingen creëren waardoor verschillende verafgelegen gebieden van de hersenen met elkaar kunnen communiceren. Gewone, starre denkpatronen worden doorbroken.

Tegelijkertijd lossen deze drugs het ego tijdelijk op – het gevoel van scheiding van het zelf van al het andere – en produceren ze een ‘oceanisch’ gevoel van eenheid met het universum. Dit is de reden dat deze middelen vaak in spirituele praktijken worden gebruikt. “Ik wist niet waar ik eindigde en waar mijn omgeving begon”, vertelde een patiënt aan Michael Pollan, auteur van een boek over psychedelische therapie, How to Change Your Mind.

De voordelen van magic truffels therapie

Onderzoekers zeggen dat de voordelen van psychedelica diepgaand en breed kunnen zijn. Uit een Johns Hopkins-studie uit 2014 bleek dat 80 procent van de rokers die een psilocybine-ondersteunde therapie ondergingen, meldde dat ze zes maanden daarna nog steeds waren gestopt met roken. “Het universum was zo geweldig, en er waren zoveel dingen die je kon doen en erin kon zien dat zelfmoord een dom idee leek”, zei een roker tegen Pollan. En magic truffels kopen? Dat kan in Nederland gewoon legaal.

Een studie uit 2016 meldde tevens dat 83 procent van de kankerpatiënten met depressie en angst een aanzienlijke toename in levensvoldoening of welzijn genoten door een enkele dosis psilocybine. Ongeveer twee derde van de deelnemers aan de studie plaatste de therapie in de “top vijf van spiritueel significante” gebeurtenissen in hun leven. Een bekende atheïst herinnerde zich dat hij zich ‘badend in Gods liefde’ voelde. Angst voor de dood verdwijnt daarnaast ook vaak.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *