Logan Lucky: misschien wel de geweldigste film van 2017!

We hebben heel wat coole films voorbij zien komen de afgelopen maanden. Één die we in dit rijtje absoluut niet mogen overslaan, is Logan Lucky. Logan Lucky is een film die we graag vergelijken met de typische coole kikker in de achterste rij van de klas. Hij barst van de coolness, is subtiel en ligt er niet wakker van of je hem leuk vindt of niet. En ondanks de aanwezigheid van de huidige James Bond, een van de leidende mannen uit de nieuwe Star Wars-trilogie (Adam Driver) en de altijd ongerepte Channing Tatum, ontwijkt de film een standaard Hollywood-verhaal ten gunste van hilarische redneck-personages in West Virginia en North Carolina. Je kijkt Logan Lucky nu via streamingdienst Videoland!

“Een stel simpele zielen dat sportorganisatie NASCAR wil beroven tijdens de drukste race van het seizoen: de Coca-Cola 600. Ocean’s Eleven goes redneck!”

Behind the Candelabra zou zijn laatste film worden, maar met Logan Lucky keert de regisseur van Traffic en Ocean’s Eleven terug naar het witte doek. En dat is iets waar we allemaal voor in onze handjes mogen klappen. In de film vertolkt Tatum de rol van Jimmy Logan, een simpele arbeider uit een familie die wordt achtervolgd door bad luck. Zo verloor zijn broer Clyde een arm in Irak en wil Jimmy’s ex (Katie Holmes) met hun dochtertje naar een andere staat verhuizen. Toch bestaat er – misschien – een oplossing met de hulp Joe Bang (Daniel Craig), een bajesklant met een voorliefde voor explosieven. Het doel? Sportorganisatie NASCAR beroven tijdens de drukste race van het seizoen: de Coca-Cola 600.

De combinatie van snelle montage, geweldig acteerwerk, prachtige cameravoering en slimme plot-twists, maken Logan Lucky misschien wel de leukste film van dit jaar. En dan weet uitgerekend Channing Tatum de film zelfs nog van een emotioneel hart te voorzien. In veel gevallen doet de film dan ook denken aan Ocean’s Eleven, maar dan precies andersom. In plaats van de professionele krakers in de hitfilm uit 2001, zijn het nu een stel simpele zielen die een kluis op willen blazen zónder allerlei high-tech middelen.

Kortom: Logan Lucky is oogverblindend vermakelijk en dat terwijl de verrassende kern uiteindelijk plaatsmaakt voor een verhaal dat veel diepgaander en ingrijpender is dan je misschien had verwacht. Steven Soderbergh bewijst hiermee weer eens dat de filmwereld hem simpelweg nodig heeft voor optimaal vermaak.

Geniet vanaf vandaag van Logan Lucky bij Videoland!Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *