Spanning en sensatie staan centraal in het derde seizoen van Nieuwe Buren!

Toen begin 2014 bekend werd gemaakt dat er een serie gemaakt zou gaan worden gebaseerd op het boek ‘Nieuwe buren’ van Saskia Noort, werd al snel duidelijk dat de gelijknamige serie dé nieuwe hit-serie van RTL zou worden. Ook de ijzersterke cast met namen als Bracha van Doesburgh, Daan Schuurmans, Thijs Römer en Katja Schuurman beloofde de serie naar de top van de kijkcijferlijsten te lanceren. En dat gebeurde. Inmiddels zijn we een paar jaar verder verder en het derde seizoen van Nieuwe Buren staat alweer voor de deur. Deze is namelijk vanaf vrijdag 2 maart exclusief te bekijken via streamingdienst Videoland!

Voor wie een kleine reminder nodig heeft: in het eerste seizoen kregen we te zien hoe de kinderwens van Eva voor veel spanning zorgde in haar relatie met Peter. Het gevolg is niet om over naar huis te schrijven: Eva belandt in een coma, politieagent Steef zit in de bak en Peter ziet ze vliegen. Opvallend was dat het in de aankondigingen soms leek alsof de serie het moest hebben van de vele bedscènes – die met Katja en Bracha overigens geen straf zijn om te zien – er ook gewoon echt een goed verhaal in schuilgaat.

Seizoen twee van de serie start ongeveer precies waar het eerste stopte: Eva ontwaakt uit haar coma en weet bijna niets meer over haar leven met Peter. Steef ontsnapt uit de gevangenis en Peter is opgenomen in een tbs-kliniek. Ah, we zijn weer helemaal terug in het idyllische Zonnewijk! Ook worden er twee nieuwe buren geïntroduceerd, Lex en Steffi, en gaat Eva wederom de confrontatie aan met Steef.

Seizoen 3 van Nieuwe Buren

In het derde seizoen van Nieuwe Buren pakken Eva en Peter hun vlekkeloze leventje in Zonnewijk weer op. De twee zijn weer samen en hebben éindelijk een eigen kindje: de kleine Roos. De adoptie van het meisje is in gang gezet en niets lijkt het geluk van de twee nog in de weg te staan. Nou ja, tot de nieuwe buren Milo en Anouk hun intrek nemen in de wijk. Het aantrekkelijke stel lijkt namelijk meer te weten over de biologische ouders van Roosje. Hun zeventienjarige dochter Fay, gespeeld door Abbey Hoes, ontdekt al snel dat er meer sensatie in de wijk schuilt dan ze in eerste instantie had verwacht.

Leuk detail: Het is voor het eerst dat de ‘nieuwe buren’ in de serie niet ook in het echt een stelletje zijn. Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh speelden samen in het eerste seizoen, net als Katja Schuurman en Thijs Römer die toendertijd nog samen waren. In de tweede reeks zijn Fedja van Huêt en Karina Smulders te zien. Abbey Hoes en Tobias Kersloot, die de rol vertolkt van Luc, maken dat overigens in het derde deel weer goed: zij zijn in het echt wel een stel.

Kortom: nieuwe intriges, onmogelijke relaties en heel veel spanning staan centraal in het derde seizoen van Nieuwe Buren. Bekijk de serie vanaf 2 maart via Videoland!Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *