7 tekenen dat jij zwaar verslaafd bent aan Fifa Ultimate Team

FIFA Ultimate Team bestaat deze maand tien jaar. Genoeg reden voor ons om wat extra aandacht te besteden aan deze leuke, vermakelijke en soms zelfs verslavende game mode van ’s werelds populairste voetbalgame. Vorige week vertelden we je waarom deze game mode zo verslavend is: namelijk vanwege de constant veranderende content én het feit dat er altijd wel een speler is die beter dan jou is (tenminste, als de scheids weer klote loopt te fluiten). En mocht je er nog aan twijfelen of jij ook zwaar verslaafd bent aan de game mode, dan vertellen we je in dit artikel over 10 tekenen dat ook jij zwaar FUT-addicted bent! Laten we eens kijken…

1. Je raakt in paniek als je een dag geen pack opent

Veel van ons houden van een wandeling door het bos, een ritje op de motor of tijd doorbrengen met onze geliefden. Maar als het aan jou ligt, zijn Messi, Hazard en Butragueño jouw échte geliefden. Als je verslaafd bent aan FUT, dan is de tijd die je met je vriendin besteedt eigenlijk totaal niet ontspannend. Het enige waar jij je mee bezig houdt is het openen van die nieuwe packs die klaar staan, of het maken van die Nedved SBC.

2. FUT Coins zijn belangrijker dan echt geld

Verdien je een extra klus zwart bij op zaterdag? Dan denk je er niet aan om lekker uit eten te gaan met je meisje: het enige wat je denkt is: daar kan ik FIFA punten voor kopen. Wie weet zit Gullit wel in de volgende Zeldzame Megapack… En tja, we geven je geen ongelijk: want een geweldig team geeft je nou eenmaal een flinke boost in welzijn. En mocht je goedkoper FIFA coins willen kopen dan via de FIFA store, dan raden we FifaCoinsMarkt.nl aan. Hier koop je de goedkoopste FIFA Coins die er zijn. Bijv: 500k coins heb je al voor 52 euro!

In de FIFA Coins webshop FIFACoinsMarkt.nl bestel je veilig, eenvoudig en goedkoop FIFA Coins voor zowel PS4 als Xbox. Bouw vandaag nog je droomteam!

3. Je bezit geen telefoon, maar een FUT-machine

Net als bij iedereen is je telefoon een verlengstuk van jezelf. “Oh wat is er?” zal een vriend je vragen. “Zie je iets leuks op Facebook?” Nee. Nee, absoluut niet. Je lacht als een maniak omdat je zojuist een goedkope Salah hebt gekocht en je staat ervan versteld dat je did deed terwijl je in de Albert Heijn liep. Je hebt geen productiviteitsmappen of sociale media-apps, je hebt gewoon de Ultimate Team-app en een tas vol met powerbanks.

4. Je valt in slaap naast een controller in plaats van je liefje

Het is echt niet erg om met je Dualshock-controller in je handen in slaap te vallen. Het wordt pas erg als je merkt dat je de handen van je vriendin van je afdrukt omdat je liever FIFA aan het spelen bent. Wat FIFA-tijd is echt geen ramp, maar wanneer je je lover geen blik meer gunt, dan gaat het misschien allemaal net even te ver.

5. Je begrijpt spelerschemie beter dan menselijke relaties

Iemand zijn verjaardag vergeten? Dat doe je maandelijks. Maar als het aankomt op het maken van SBC’s dan kijken mensen je aan alsof je een raket aan het bouwen bent. Een hyperlinkje hier, een Havik-kaartje daar… van spelerschemie weet je absoluut alles en met een chemistry van minder dan 100 stap jij het veld niet op.

6. Je spreekt FUT-taal

Veel van ons zijn vrij sociaal door FIFA, vooral als het gaat om Ultimate Team. Maar het begin van een gesprek in de bar klinkt als: “Er is een nieuwe TOTS Bonus SBC op de FUT Hub” zal je waarschijnlijk met verdwaasde blikken worden ontmoet, tenzij je natuurlijk met je FUT-buddy de bar in stapt, maar die kans achten we klein. Ik bedoel: met je headset op een paar Weekend League potjes pompen is toch veel leuker om samen te doen?

7. Je vrienden willen niet meer tegen je spelen

Kan je het je nog herinneren dat je vrienden daadwerkelijk een potje FIFA tegen je wilde spelen? Op dit punt zijn ze echter een stuk minder enthousiast over de zelfhaat en irritatie die gepaard gaat met elk verlies dat ze tegen je om de oren krijgen. Je FIFA-vaardigheden zijn hun casual gameplay ontgroeid. Iets wat nog erger is: wanneer je vriendin er een absolute hekel aan heeft. Date night hoeft écht geen FIFA-night te zijn…

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *