De Leatherman Skeletool KBX: een robuust en ultralicht outdoor-zakmes

Leatherman heeft onlangs de Skeletool KBX geïntroduceerd. Dit compacte outdoor-zakmes, dat je eenvoudig met één hand kunt openen, ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook nog eens héél handig. Het mes is robuust, sterk en toch zeer licht van gewicht. Een echt werkpaard dat je overal mee naartoe neemt, in broek- of rugzak. Sterker nog, sinds wij er eentje binnen hebben, heeft hij mijn broekzak niet meer verlaten.

Een echte redder in nood, vooral dankzij zijn kleine formaat en zijn vlijmscherpe mes. Het lemmet, gemaakt van 420 HC roestvrijstaal, is half gekarteld voor het snijden van touw. Het aluminium heft ligt lekker in de hand en biedt een stevige grip. De clip op de achterzijde doet tevens dienst als flesopener. Het uitgeklapte mes is 15 cm lang en weegt 38 gram.

De Leatherman Skeletool KBX is verkrijgbaar bij de outdoorspecialist in de kleuren groen, zilver en blauw. Je hebt hem al op zak voor zo’n € 44,95. Het outdoorzakmes is daarnaast ook verkrijgbaar met een volledig glad lemmet in de kleur zwart. Ook deze kost je € 44,95.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *