Inspiratie voor een tropische tuin

Heb je altijd al een Tropische bbq willen houden? Dan kun je dit het beste doen in je eigen tropische tuin. Om nu met de bbq naar een tropisch oerwoud te gaan is geen slim idee, daarom kun je beter je eigen tuin ombouwen naar jouw eigen tropische paradijs. In deze blog gaan we jou inspireren over hoe je een tropische tuin maakt. 

Een waterbron in de tuin

Als je aan iemand vraagt waar diegene aan denkt wanneer je het over tropisch hebt, dan zal het eerste waarschijnlijk zijn zon, bomen, oerwoud maar ook heel veel water en regenval. Daarom kan er in een tropische tuin eigenlijk geen waterbron ontbreken. Het allermooiste is natuurlijk een grote waterval in de tuin, alleen is dit niet altijd even haalbaar. In plaats daarvan kun je ook een vijver nemen, waar je misschien wel een kleinere waterval in kan plaatsen. Daarnaast kun je mooie exotische vissen in de vijver doen, voor een tropisch gevoel. 

Groen in de tuin

Een ander belangrijk aspect van de tropen is natuurlijk hoe groen een tropisch oerwoud is. Dit is dan ook de reden waarom een tuin geen tropische tuin genoemd kan worden, wanneer er bijna geen tot geen planten in de tuin aanwezig zijn. Om ervoor te zorgen dat de tuin ook wat groener wordt kun je mooie grote planten plaatsen. Je moet er alleen wel om denken dat je platen neemt die wel tegen het Nederlandse klimaat kunnen. Ook zou je bijvoorbeeld een boompje kunnen plaatsen of iets van klimop langs de schutting. Want bij een tropische tuin is het namelijk hoe meer groen hoe beter. 

Het tropische licht 

Tot slot hebben we het wel bekende tropische licht wat prachtig door de bomen heen komt. Zelfs om dit licht te creëren is er een oplossing. Want een ander veel voorkomende grondstof in het oerwoud is bamboe. Het voordeel van bamboe is dat het geen tropische omstandigheden nodig heeft om goed te blijven. En als je nu bamboe gebruikt in de tuin kun je het tropische licht realiseren. Zo kun je bijvoorbeeld een schutting nemen van rietmatten, welke wel de tuin afschermen maar ook veel natuurlijk licht doorlaten. En om het helemaal tropisch te maken kun je ook een overkapping nemen van wilgenmatten, welke ook weer veel natuurlijk licht doorlaten op dezelfde manier als de bomen in een oerwoud. Voor een echt tropisch gevoel in de tuin. 

Lees ook deze artikelen