Inpakwerk? Zo kies je de juiste wikkelfolie!

Rekfolie of wikkelfolie is vaak een bijzaak bij het veilig vervoeren van goederen, terwijl het verdient om prioriteit te krijgen. Wikkelfolie – zoals het woord al aangeeft – is een rekbare folie op polyethyleenbasis die wordt gebruikt om goederen op de pallet te bevestigen en om een ​​verbinding tot stand te brengen tussen de lading en de pallet. Op deze manier wordt een optimale palletstabiliteit gecreëerd. Palletstabiliteit is essentieel voor het beschermen van goederen tijdens transport, maar ook in het magazijn.

Maar wat is de juiste wikkelfolie? De algemene perceptie is dat wikkelfolie uitwisselbaar is en alleen in prijs verschilt. Niets is minder waar: bij het kiezen van de juiste rekfolie zijn veel factoren betrokken. Kijk daarom vooruit en kies van tevoren de juiste wikkelfolie. Om u hierbij te helpen, onderzoeken we vijf aspecten die uw aandacht vergen.

Wat is het product?

Ten eerste is er een breed scala aan soorten en afmetingen rekfolie, en niet voor niets. Optimale palletstabiliteit wordt bereikt door de folie correct te gebruiken. En het juiste gebruik van wikkelfolie van www.kortpack.nl verschilt per toepassing. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed na te denken over het product dat je gaat vervoeren. Wat zijn de eigenschappen van het product? Is het bijvoorbeeld zwaar of licht?

De vorm van de lading

Er bestaat niet zoiets als een enkele rekfolie die geschikt is voor elk type lading; met andere woorden, er is geen ‘one size fits all’. Er zijn folies voor zware ladingen, lichte ladingen en moeilijke ladingen. Hoe de producten op de pallet worden gestapeld, is belangrijk. Zijn de producten gestapeld met kartonnen vellen, met afgeronde hoeken ertussen? Wat is bijvoorbeeld de puntweerstand die nodig is om te voorkomen dat de folie bij de hoeken van de pallet scheurt? Houd hier allemaal rekening mee.

Wordt er een machine gebruikt?

Rekfolie is gemaakt om te worden uitgerekt. Dus zorg ervoor dat je dat ook doet! Zoals eerder opgemerkt, bepaalt de combinatie van de juiste rekfolie en de juiste machine-instellingen de stabiliteit van de lading. Een basismachine kan alleen een pallet wikkelen en kan de folie niet uitrekken. Dit geeft niet de juiste stabiliteit en bovendien zijn de kosten per omwikkelde pallet relatief hoog! De juiste wikkelaar kan de folie optimaal uitrekken, waardoor er een stabiele pallet ontstaat. ‘

Zoals je kunt zien, brengt het kiezen van de juiste wikkelfolie veel factoren met zich mee. Doordat de markt zich continu ontwikkelt en er steeds meer mogelijkheden zijn, is het begrijpelijk dat je bij het selecteren van de juiste wikkelfolie wellicht door de bomen het bos niet meer ziet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*