Hoe kom je in de kerstsfeer?

Heb jij het moeilijk om in de kerstsfeer te komen en zorgeloos te genieten van al het moois dat kerst en de eindejaarsperiode te bieden hebben? Te veel aan je hoofd op het werk? Of geen tijd om de kerstboom te versieren? Laten we er toch iets leuks van maken met deze tips.

De juiste muziek 

Als er één grote sfeermaker is, dan is het wel muziek. Het juiste deuntje zorgt meteen voor een goede vibe. Sommigen krijgen er maar niet genoeg van. Het liedje ‘All I want for Christmas is you’ wordt standaard sufgedraaid rond de kerstperiode: in winkels, op de radio en jawel, ook de buurman ligt luidkeels mee te jengelen met dit vrolijke schijfje. Ben je Mariah Carry ondertussen toch al wat beu gehoord? Zet dan eens een plaatje van Nat King Cole op. Een beetje jazz zorgt altijd voor een fijne sfeer. Of zoek een vrolijke X-mas playlist op Spotify naar jouw smaak om helemaal in de stemming te komen. 

Kerstmarkt

In december regent het kerstmarkten. In Antwerpen alleen al heb je er wel een stuk of tien. Wil je al vroeg de kerstsfeer opsnuiven om extra lang van kerst te genieten? Dan is zo’n kerstmarkt the place to be. De gezellige lichtjes, lachende gezichten, dansende kerstmannen met rendieren en goedgevulde jenevertjes vliegen je rond de oren. En hoe lang is het geleden dat jij nog eens op de ijspiste hebt gestaan? Kerstmuts op, schaatsen aan en genieten maar! Daarna een warme kop chocomelk en wedden dat je straks vanzelf  ‘Oh Denneboom’ gaat zingen? Met met al die kerstprikkels en herwonnen jeugdpret heb je genoeg inspiratie opgedaan om de dag erna aan de kerstkaarten te beginnen. Ga je dit jaar voor een familieportret uit de oude doos? Of trommel je de hele bende bij elkaar voor een nieuwe shoot inclusief verkleedkledij? Het kan allemaal! Vergeet ook de kat geen leuk pakje aan te trekken, want zonder je liefste huisdier is zo’n kaart niet compleet anno 2022.

Early bird X-mas shopping

Early X-mas shopping brengt je meteen in de juiste sfeer. Geen lange wachtrijen, geen last minute kerststress en hectisch zoeken naar die feestelijke outfit. Dit jaar ga jij voor een rustige kerst en begin je op tijd aan de voorbereidingen. En dat loont. Zo heb je tijd genoeg om na te denken over originele kerstcadeaus en kan je voor iedereen het perfecte item uitzoeken. Want een leuk en persoonlijk cadeau, dat vraagt toch een klein beetje voorbereiding. 

Lees ook deze artikelen