Hoe kom ik stijlvol voor de dag?

Waar vroeger mannen op hun pantoffels en sjofel gekleed de deur uitgingen, zijn er nu veel meer mannen die aandacht besteden aan hun uiterlijk. Ze kleden zich netjes, verzorgen hun huid en hebben een fris kapsel. Wil jij je ook graag wat stijlvoller kleden? Wij geven je enkele tips om mooi voor de dag te komen.

Investeer in basics

Een tip die eigenlijk zowel voor vrouwen als voor mannen geldt: investeer in een aantal goede basics. Witte en zwarte T-shirts, basic truien, een jeans en witte sneakers voor heren zijn stuks die je écht in je kast moet hebben. Zorg dat ze van goede kwaliteit zijn, dan gaan ze extra lang mee. Het voordeel van zulke basics is dat je ze met veel andere kledingstukken kan combineren. Draag een blazer over je wit T-shirt als je naar je werk gaat en draag diezelfde T-shirt ‘s avonds met een short en een paar slippers op een feestje. 

Stijlvolle accessoires

Een mooie outfit doet veel, maar accessoires maken de outfit pas helemaal af. Je denkt misschien dat accessoires eerder voor vrouwen zijn, maar niks is minder waar. Heb je enkele mooie horloges voor heren, dan kan je die afstemmen op je outfit. Mag het wat sportiever, dan kan je ook een pet opzetten. En wie graag in kostuum rondloopt, heeft maar beter een collectie dassen of strikjes in huis. Ook juwelen kunnen mannen perfect dragen. Een armband van Hugo Boss, bijvoorbeeld, maakt je outfit met leren jasje extra stoer. 

Niet enkel de kleren maken de man

Wil je er op-en-top uitzien, dan moet je voldoende aandacht besteden aan je outfit. Maar daar blijft het niet bij. Een goede verzorging is ook van belang. Laat je haren regelmatig knippen, om de zes weken of sneller als je kort haar hebt, voor een frisse coupe.

Daarnaast is een goed verzorgde huid belangrijk. Dagelijks een dagcrème met SPF aanbrengen is aangeraden. Bovendien moet je je huid goed reinigen, zo vermijd je verstopte poriën en op termijn acne. Pas de huidproducten die je gebruikt aan aan jouw huidtype voor een optimale verzorging. Tot slot is een lekker parfum onmisbaar bij een stijlvolle en verzorgde man. Je zal je gelukkiger voelen en je straalt dat uit naar anderen, wat de aantrekkingskracht vergroot.

Ben je soms wat onzeker over je outfit? Durf je niet meteen een armband dragen? Neem dan een voorbeeld aan Italiaanse mannen, die zich zelfverzekerd voelen en aandoen wat zij graag willen. Doe waar jij je goed bij voelt, dat is het belangrijkste.

Lees ook deze artikelen