Het belang van een goede GPS kilometerregistratie voor ondernemers

Je leest dit artikel waarschijnlijk omdat je op zoek bent gegaan naar informatie over kilometer- en rittenregistratie als ondernemer. En dat is niet gek: het bijhouden van het door jou gereden kilometers in een zakelijke of privé auto is ontzettend belangrijk voor een variatie aan redenen. Een groot aantal landen, waaronder Nederland, eist namelijk dat de kilometers die door ondernemers hun zakelijk geregistreerde voertuigen bij de belastingdienst geregistreerd worden, om boetes en andere problemen te voorkomen. In dit artikel gaan we hier wat dieper op in.

GPS rittenregistratie voor een eenvoudige aangifte

Met een GPS rittenregistratiesysteem ben je er zeker van dat al je gereden kilometers in elke geregistreerde bedrijfsauto correct geregistreerd worden. Dit kan ook met een privé-auto, wat automatisch tijd bespaart en problemen met de belastingdienst over de gemelde kilometers van deze ritten voorkomt. Hiervoor zijn verschillende systemen ontwikkeld, waaronder een mooi systeem door Accredis.

Een goed voorbeeld hiervan is de Accredis AC40 Black Box – een apparaat dat in combinatie met Accredis NEXT rittenregistratie werkt om een sluitende registratie te creëren van alle gereden kilometers van zowel jou als ondernemer als die van je werknemers. Daar bovenop is dit systeem goedgekeurd door de belastingdienst, waardoor je met één druk op de knop een volledige kilometeradministratie kunt uitdraaien voor je belastingaangiftes. Makkelijker dan dit wordt het niet!

Ideaal voor wagenparkbeheerders

Wagenparkbeheerders zijn verantwoordelijk voor het toezicht op een aantal bedrijfsauto’s en op de werknemers die ze gebruiken. Het is voor deze wagenparkbeheerders van essentieel belang dat ze de door hun werknemers gereden kilometers bijhouden, om een nauwkeurig rapport bij de belastingdienst in te dienen. Hier komt kilometerregistratie om de hoek kijken: met een goed GPS systeem kunnen wagenparkbeheerders alle ritten van hun werknemers bijhouden. Met één druk op de knop kan worden gewisseld tussen een zakelijke of privé-rit, waardoor ook de privacy wordt gewaarborgd. Deze informatie kan gemakkelijk worden samengevoegd en bij de belastingdienst worden ingediend, zodat geen ritten worden overgeslagen of onjuist geregistreerd.

Zorgelijks autorijden

Je leest het al: GPS rittenregistratie kan zorgen voor zorgeloos rijden, zowel privé als zakelijk. Als je voor zakelijke doeleinden rijdt, is het belangrijk je kilometers gescheiden te houden van je privé-ritten. Dit kan gemakkelijk met een GPS systeem dat al je ritten registreert. Door al je gereden kilometers duidelijk en beknopt bij te houden, kun je boetes of problemen met de belastingdienst vermijden. Bovendien kan GPS rittenregistratie ook nuttig zijn voor wagenparkbeheerders die het rijden van hun werknemers in de gaten moeten houden. Met een goed GPS systeem kunnen ze alle ritten van hun werknemers op één plaats zien en een nauwkeurig rapport uitdraaien. Een must voor iedere serieuze ondernemer!

 

Lees ook deze artikelen